EN

Ženy a sluhové

Cyril Navrátil, Lope de Vega


Nadčasová komedie o milostném trojúhelníku z pera mistra slova. Lope de Vega rád provokoval své současníky a zesměšňoval hrdé šlechtice lstmi mazaných žen a sluhů.
Lope de Vega se nebál bořit společenské konvence, když vtipným způsobem popisoval zamotané milostné trojúhelníky. Tento autor zlatého věku španělského písemnictví rád provokoval své současníky a zesměšňoval hrdé šlechtice lstmi mazaných žen a sluhů. Příběh dvou sester Luciany a Violante ukazuje vtipnou formou, že láska dělá neplechu od začátku lidstva nehledě na pohlaví a společenské postavení. Tuto nadčasovou hru v roce 2014 objevil Alejandro García-Reidy. Do češtiny ji přeložil Cyril Navrátil.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr divadlo
Jazyk čeština
Původní název Mujeres y criados
Původní jazyk španělština
Překladatel Cyril Navrátil
Počet stran 160
EAN 9788076506572
Datum vydání 20.06.2022
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Pointa
Hmotnost 0,203
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Lope de Vega se nebál bořit společenské konvence, když vtipným způsobem popisoval zamotané milostné trojúhelníky. Tento uznávaný autor zlatého věku španělského písemnictví rád provokoval své současníky a zesměšňoval hrdé šlechtice lstmi mazaných žen a sluhů. Příběh dvou sester Luciany a Violante ukazuje vtipnou formou, že láska dělá neplechu od začátku lidstva nehledě na pohlaví a společenské postavení.

Tato nadčasová hra byla po staletí ztracená v madridské knihovně, než opět spatřila světlo světa. Pro španělské publikum ji v roce 2014 objevil Alejandro García-Reidy. Česká premiéra v divadelní podobě proběhla v srpnu 2020 na zámku Plumlov. Do češtiny ji přeložil Cyril Navrátil.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM