EN

Spolu každý zvlášť

Zdeňka Štolbová


Kaleidoskop krátkých příběhů – vzpomínek autorky, ilustrujících proměny života na půdorysu doby. Sekvence bolestných ztrát a malých vítězství od „zlatých let šedesátých“ až po současnost.
Autorka se vrací do dětství v naději zlatých let šedesátých a dospívání pod tlakem normalizačního lisu. Porodní bolesti sametové revoluce rezonují s těmi jejími. Znovu zažívá akceleraci a entuziasmus porevoluční doby, pro ni zatížený rozpadem rodiny, péčí o matku, ztrátou toho nejbližšího, a neustálým tryskem za hyperkinetickým synem. Představení se nachyluje k poslednímu dějství. Chybí role i pointa. I tak se stále těší na to, co přijde.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 176
EAN 9788076506480
Datum vydání 09.05.2022
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Pointa
Hmotnost 0,297
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Se ztrátou životních rolí i kulis hledá autorka sama sebe v zamlženém zrcadle času. Vrací se do dětství v naději zlatých let šedesátých a dospívání pod tlakem normalizačního lisu. Porodní bolesti sametové revoluce rezonují s těmi jejími. Znovu zažívá akceleraci a entuziasmus porevoluční doby, pro ni zatížený rozpadem rodiny, péčí o matku, ochromenou ztrátou toho nejbližšího, a neustálým tryskem za hyperkinetickým synem. Představení se nachyluje k poslednímu dějství a šikmá plocha jeviště klouže. Chybí role i pointa. I tak se stále těší na to, co přijde. Jen najít způsob, jak ten kus uchopit.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM