EN

Na hranici konečnosti

Tereza Šťastná


Když kardioložku trápí srdce. Sbírka básní o vyrovnávání se s vlastním závažným onemocněním, o komunikaci a přijetí ve společnosti, o konečnosti bytí i o tom, jak náš pohled na svět je jenom náš.
Tato sbírka básní nabízí koktejl z rulíku zlomocného i pohlazení po duši. Autorka v ní popisuje, čím si člověk projde po vážné kardiologické diagnóze a jaké je to jiné, když jste navíc sami kardiologem. Pokud je vaše nemoc genetická, můžete si klást otázku, zda jste stále plnohodnotným člověkem. Anebo nakonec pochopíte, že váš handicap je i vaše nová výhoda. Žijeme ve světě, ve kterém je konečnost základním zákonem. Vydejme se na cestu až na její hranici.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr poezie
Jazyk čeština
Počet stran 80
EAN 9788076507135
Datum vydání 30.06.2022
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Pointa
Hmotnost 0,271
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Jak bolí, když dostanete infarkt? A jak bolí, když vám berou iluze?

Tato sbírka básní nabízí koktejl z rulíku zlomocného i pohlazení po duši. Autorka v ní popisuje, čím si člověk projde po vážné kardiologické diagnóze a jaké je to jiné, když jste navíc sami kardiologem. Pokud je vaše nemoc genetická, můžete si klást otázku, zda jste stále plnohodnotným člověkem, když máte mutaci v té nejniternější podstatě svého já, ve své DNA. Anebo nakonec pochopíte, že váš handicap je i vaše nová výhoda, dává vám totiž možnost podívat se na svět jinak než dřív a vidět, co vám dříve zůstávalo skryto. Žijeme ve světě, ve kterém je konečnost základním zákonem. Vydejme se na cestu až na její hranici. Pokud je váš život naplněný a dává smysl, pak je jeho konečnost přijatelná.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM