EN

Pod štítem magie

KayLynn Flandersová


Jen ona může zachránit rozpadající se království. Fantasy pro fanoušky hitu Kouzla rodu Thornů.
Hálendijské království prohrává válku na hranicích a proslýchá se, že brzy bude čelit ještě vražednější hrozbě. Princezna Jennesara se chce zapojit do bojů, otec s ní však má jiné plány – přislíbil její ruku princi sousední Turie. Cestou za snoubencem je však královská karavana přepadena a Jenna pochopí, že zvěsti se mýlily… hrozba na obzoru je totiž mnohem děsivější. Dokáže odhalit smrtící tajemství dřív, než bude příliš pozdě pro ni i pro celé království?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr YA fantasy
Jazyk čeština
Původní název Shielded
Původní jazyk angličtina
Překladatel Zdík Dušek
Počet stran 384
EAN 9788025361832
Datum vydání 02.02.2023
Věk od 14
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Fragment
Hmotnost 0,526
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Hálendijské království má potíže. Prohrává válku na hranicích a proslýchá se, že brzy bude čelit ještě vražednější hrozbě. Princezna Jennesara by se ráda zapojila do bojů, otec s ní však má jiné plány. Jelikož, na rozdíl od svého prvorozeného bratra, postrádá magické schopnosti, král přislíbil její ruku princi sousední Turie – výměnou za zdroje, jež Hálendie potřebuje.

Cestou za snoubencem a do nového domova je však královská karavana přepadena a Jenna si uvědomuje, že zvěsti o novém nebezpečí nebyly přesné. Skutečnost je horší, než si kdo uměl představit. Dokáže odhalit děsivé tajemství dřív, než bude příliš pozdě pro ni i pro celé království?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Karolína Flídrová
Moc děkuji nakladatelství @Albatros za poskytnutí knihy. #spoluprace IG: @strana394 Řekla bych, že tohle je čtení spíše pro mladší čtenáře. Hlavní hrdince je 17, tudíž by se to mohlo líbit lidem, kteří mají "náct". Tam já už bohužel nějaký ten rok nespadám a možná proto byl tohle ten kámen úrazu. I když jsem si v knížce našla pár věcí, které se mi líbily, podruhé se k ní už asi nevrátím a nad čtením druhého dílu se budu muset ještě zamyslet. Děj pro mě byl bohužel dost předvídatelný, a dokonce jsem odhadla i zrádce (což se mi moc často nestává.) Magie v tomto světě mohla být zajímavá, kdyby byla ještě lépe vysvětlena a rozpracována. Také bych ocenila i podrobnější historii a charakteristiku jednotlivých království. I když postavy jsou z královských rodin nikdo se nechová nijak namyšleně nebo nadřazeně. Hlavní hrdinka není žádná princezna, která by vysedávala s růžovýma šatičkama a sbírala kvítí. Umí se ohánět mečem, bojový umění ji není cizí. Je lidská, obětavá, chce chránit svoje lidi a ví co musí pro své království udělat. Hodně mě bavila postava Mari byla skvělá, byla to taková správňácká malá rošťácká holčina. Za romantickou linku jsem tady ráda, i když se spíš teprve rozbíhá. Podtrženo sečteno tato nová YA fantasy mi bohužel tolik nesedla, to ale neznamená, že se vám líbit nemůže. Pokud třeba s YA fantasy teprve začínáte, tohle bude dobrý start pro vás. Příběhem vás bude provázet magie, boj o přežití, zrada, království, láska. Hodnocení: 3,8/5
Kateřina Lőffler
“Hlavu vzhůru. Přijdou o veškerou moc, jakmile jim přestaneš přikládat důležitost.” Kniha je velmi čtivá i přes svůj pomalejší začátek, kde se toho zas tolik neděje stránky mizí rychle díky tomu, že má autorka velmi příjemný styl psaní. Jedná se o první díl duologie, takže se nás autorka snaží seznámit se světem, který vytvořila a jednotlivými postavami. Nebylo by od věci se více dozvědět o magii, která se zde objevuje, ale třeba se více dozvíme v dalším díle. Hlavní hrdinka Jenna není tak úplně typická princezna. Namísto aby se věnovala svůj čas výběru oblečení a plesům tak prochází výcvikem v boji a radši než šaty nosí kalhoty. Většina lidí jí proto má za trochu výstřední. Mě díky tomu byla dost sympatická. I ostatní postavy jsou fajn. V příběhu se našlo pár zajímavých zvratů, ale nic co bylo nějak více překvapivé. Jedná se o takovou typickou YA oddechovku s nádechem fantasy u které se pobavíte, dobře se čte, ale nijak závažně nepřekvapí. Přesto bych řekla, že na prvotinu velmi dobře napsáno a u čtení se nudit nebudete. Pokud vyjde další díl tak si ho ráda přečtu. Knihu jsem v rámci #spolupráce dostala od @albatrosmedia za což děkuji.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
KayLynn Flandersová

KayLynn Flandersová

KayLynn Flandersová vystudovala na Brigham Young University obor anglické literatury. Když zrovna nepíše, tráví čas volejbalem, četbou a cestováním. Žije se svou rodinou v Utahu a zastává názor, že nic není lepší než spontánní výlet bez dlouhých příprav. Pod štítem magie je její první román. Více informací najdete na adrese kaylynnflanders.com, případně na twitterovém účtu @kaylynnflanders.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM