EN

Arnošt Goldflam: Praha strašidelná

Arnošt Goldflam


Mrazení v zádech zaručeno. Dvanáct strašidelných příběhů pro děti i rodiče.
Praha byla odjakživa město zasvěcené magii. A přízraky nejrůznějších legend tu přežívají dodnes – stačí jen vědět, kde je hledat. Objevte taje českého hlavního města s Arnoštem Goldflamem, který zná jeho strašidla jako vlastní boty! Jaké tajemství ukrývá Praha ve svých neznámých zákoutích a podivných lidech? To nyní zjistíte i vy, milí čtenáři, a věřte, že až se příště půjdete projít Prahou, už se na ni nebudete dívat stejnýma očima.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 136
EAN 9788026444831
Datum vydání 10.11.2022
Věk od 10
Formát 160x230 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,399
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Mrazení v zádech zaručeno. Dvanáct strašidelných příběhů pro děti i rodiče. Praha byla odjakživa město zasvěcené magii. A přízraky z nejrůznějších legend tu přežívají dodnes – stačí jen vědět, kde je hledat. Objevte taje českého hlavního města s Arnoštem Goldflamem, který zná jeho strašidla jako vlastní boty! Jaká tajemství ukrývá Praha ve svých neznámých zákoutích a podivných lidech? To nyní zjistíte i vy, milí čtenáři, a věřte, že až se příště půjdete projít Prahou, už se na ni nebudete dívat stejnýma očima.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Lucie Mazuchová
Praha Strašidelná - Arnošt Goldflam Tato kniha, dle anotace, slibuje poznat zákoutí a legendy Prahy. A já si proto myslela, že to bude něco na způsob pověstí. Zmýlila jsem se, protože hned v úvodu je napsáno, že se jedná o fantazii autora. Nevadí. Kniha nám předvádí několik pohádek (alespoň tak jsem to vnímala), kdy sem tam zvítězí dobro nad zlem či skrývá nějaké ponaučení. Nad mnohými zápletkami jsem kroutila hlavou a někdy se příjemně bavila. Dodnes úplně netuším, jaké ve mne kniha vyvolala pocity. Není vyloženě špatná, ale ani to není nějaká bomba. Co musím pochválit je styl vyprávění, protože člověk měl pocit, že to pověst skutečně je. Autor má talent na psaní takovýchto knih. Kniha je obohacena i o ilustrace, které byly místy opravdu propracované a dovedu si představit, že by to kdejaké dítě vyděsilo. Knihu bych totiž doporučila mladším čtenářům. Viděla bych to od cca 10 let výše. Nebo také těm, kteří hledají oddechovku. Ve finále kniha byla příjemným zpestřením na dvě hodinky, ale bohužel spadne do kategorie “nenadchne ani neurazí”. Knihu čteme v lednu v našem čtenářského klubu, tak jsem zvědavá, jak budou hodnotit ostatní. Zaujala mne ale další kniha autora a to konkrétně Strašidelné Brno. Hodnotím tedy 3/5⭐️
Kateřina Brynychová
• Jee, Arnošt Goldflam, toho já znám! Pravil nadšeně můj kluk, když viděl, že jsem rozečetla autorovu knížku Praha strašidelná. No to asi těžko, ohradila jsem se v domnění, že o literátech ví kulový (nejchytřejší jsem v tomhle směru samozřejmě JÁ). No, vždyť je to herec! Dorazil mě svými vědomostmi. A tak jsem googlila. Měl pravdu. • Nebudu chodit dlouho kolem horký kaše. Jednoznačný je, že tyhle příběhy nebudou pro každýho. Sama jsem je četla s údivem a obočí mi co chvíli lítalo nevěřícně nahoru. Některé texty připomínaly pohádku, kde dobro zvítězilo nad zlem, jiné na mě působily krutě a syrově. Setkala jsem se s docela pestrou přehlídkou příšer i jiných nadpřirozených bytostí a často se vracela k některým ilustracím. • Nevím, zda jsou tyto příběhy čistě výplodem autorovy fantazie nebo chtěl do svých slov promítnout něco víc. S charaktery některých postav i situacemi se velmi lehce setkáte v dnešní době či společnosti. Což je vzhledem k ději poměrně děsivý. • Závěrem? Pořád je ve mně hrozně moc rozporuplnejch pocitů. Něco se mi líbilo moc, něco vůbec ne. Na druhou stranu mám pocit, že tahle knížka svým způsobem vybočuje z tý početný řady knih, kterou jsem letos přečetla. Vyzkoušejte ji a sami uvidíte, jak na vás zapůsobí.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Arnošt Goldflam

Arnošt Goldflam

Arnošt Goldflam je režisér, herec a spisovatel, který se narodil roku 1946 v Brně. Krátce studoval na lékařské fakultě, pracoval jako dělník a technický úředník, intenzivně se věnoval výtvarnému umění; absolvoval studia činoherní režie na JAMU. Po absolutoriu zakotvil v brněnském HaDivadle. Od roku 1993 pohostinsky občas režíruje nebo režíroval např. v Dejvickém divadle, Divadle Archa, Divadle Na zábradlí, Divadle Komedie, Klicperově divadle Hradec Králové, Ypsilonce, Národním divadle Brno a Praha či Městských divadlech pražských. Kromě toho vyučoval režii a tvůrčí psaní na divadelní fakultě JAMU, kde byl jmenován profesorem. Je autorem více než 40 divadelních dramatizací a více než 40 divadelních her. V televizi a filmu nejčastěji bývá obsazován jako bizarní typ. Vyšlo mu několik povídkových a dětských knih, za titul Tatínek není k zahození získal cenu Magnesia Litera.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM