EN

Myšlenky zločince v české kotlině

Jiřina Hofmanová


Děsivá výprava do mysli zlodějů a vrahů se známou kriminalistkou
Absolvovala studijní pobyty u FBI a Kanadské královské jízdní policie. Podílela se na vyšetřování nechvalně proslulých Orlických vražd. Za více než třicet let své kariéry pomáhala objasnit stovky vražd, loupeží i znásilnění. Jiřina Hofmanová je legendou české kriminalistiky. Ve vzpomínkách na své nejslavnější případy vám dá nahlédnout do pokřivené mysli lidí, kteří si vědomě vybrali cestu zločinu. Poznejte skutečnou práci vyšetřovatelů, která často stojí na dechberoucí analýze chování a emocí pachatelů!
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 360
EAN 9788076833739
Datum vydání 24.08.2023
Věk od 11
Formát 145x205 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,588
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Jiřina Hofmanová se více než třicet let zabývá vyšetřováním a objasňováním zvlášť závažných zločinů, jako jsou vraždy, loupeže a znásilnění. Jako vyšetřovatelka se podílela například na kauze Orlických vražd. Bohaté osobní zážitky i pracovní zkušenosti ji přivedly na způsob postupného skládání obrazu příběhu, který se odehrál mezi zločincem a jeho obětí. Ve vzpomínkové knize na svých nejslavnějších případech přibližuje myšlenky reálných zločinců, skutečných sériových vrahů z české kotliny, kteří se ke svým činům doznali a popsali své myšlenky, které je na zločinecké cestě provázely. Po absolvování Přírodovědecké fakulty UK v Praze 17 let učila na gymnáziu. V roce 1992 vstoupila do řad Policie ČR a stala se postupně vyšetřovatelkou obecné kriminality krajského úřadu vyšetřování, metodičkou a analytičkou Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování a vedoucí odboru vzdělávání a výcviku Policejního prezidia ČR.

Do vyšetřování a objasňování trestných činů zaváděla nové metody práce, napsala dvě odborné monografie z oblasti analýzy chování a sestavování profilů pachatele a byla členkou řešitelských týmů několika grantů. Absolvovala studijní pobyty u FBI v Quanticu a u Kanadské královské jízdní policie v Ottawě. Deset byla jediným zástupcem policejního sboru ze zemí bývalého východního bloku v mezinárodní skupině analytiků chování. Tři roky zastupovala Českou republiku v expertní skupině rady Evropy EU pro mapování trestné činnosti a trestního soudnictví v EU.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Hana Kristínová
Jedná se de facto o pozoruhodnou autobiografii Jiřiny Hofmanové, která se z učitelky stala vyšetřovatelkou. Autorka nás seznámí se svou třicetiletou praxí v oboru, odhalí nám radosti i strasti své práce, píše o konkrétních případech, některých i velmi známých a o práci policie jako takové a musím přiznat, že některé věci mě velmi překvapily. Nečetla jsem knihu na jeden zátah a bylo to dobře, protože tato kniha patří k těm, které se mají číst po částech, aby člověk určitým myšlenkám porozuměl. Kniha se mi četla dobře a jsem ráda, že se s každou další knihou dovídáme víc a víc o této tematice, možná dnes už lépe řečeno fenoménu. Rozhodně doporučuji.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jiřina Hofmanová

Jiřina Hofmanová

Jiřina Hofmanová se více než třicet let zabývá vyšetřováním a objasňováním zvlášť závažných zločinů, jako jsou vraždy, loupeže a znásilnění. Jako vyšetřovatelka se podílela například na kauze Orlických vražd. Po absolvování Přírodovědecké fakulty UK v Praze 17 let učila na gymnáziu. V roce 1992 vstoupila do řad Policie ČR a stala se postupně vyšetřovatelkou obecné kriminality krajského úřadu vyšetřování, metodičkou a analytičkou Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování a vedoucí odboru vzdělávání a výcviku Policejního prezidia ČR. Do vyšetřování a objasňování trestných činů zaváděla nové metody práce, napsala dvě odborné monografie z oblasti analýzy chování a sestavování profilů pachatele a byla členkou řešitelských týmů několika grantů. Absolvovala studijní pobyty u FBI v Quanticu a u Kanadské královské jízdní policie v Ottawě. Deset let byla jediným zástupcem policejního sboru ze zemí bývalého východního bloku v mezinárodní skupině analytiků chování. Tři roky zastupovala Českou republiku v expertní skupině rady Evropy EU pro mapování trestné činnosti a trestního soudnictví v EU.
Zobrazit profil autora

Recenze

kniznidira.cz - Recenze: Kdo je Jiřina Hofmanová

"Myšlenky zločince v české kotlině zachycují životní příběh přední české kriminalistky. Nebudu lhát, ale v osobě paní Hofmanové jsem neustále cítila maminku mého expřítele. Oba jeho rodiče byli u policie, tedy jsem v hodnocení některých “pravdivých” vyprávění v knihách skeptická. Ovšem v Myšlenkách zločince jsem věřila každému jednomu slovu!"
NAPIŠTE NÁM