EN

Energie

Průvodce pro začátečníky

Vaclav Smil


Navýsost aktuální kniha o možnostech využití energie, její produkci i vlivu na změny klimatu z pera světově uznávaného vědce.
Podle Einsteinovy slavné rovnice E=mc2 lze veškerou hmotu popsat jako energii. Je všude a je vším. Vaclav Smil touto knihou předkládá poučený a ucelený přehled o podstatě energie a jejích různorodých formách i konverzích v čase a prostoru. Přibližuje klíčové role, jaké energie plnila ve vývoji naší planety, jak byla využívána v historii lidstva a jak se její význam proměnil v moderní společnosti. Praktický a komplexní průvodce, který odhaluje pravdy a mýty o jedné z nejdůležitějších hybných sil vesmíru.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Energie. A Beginers Guide
Původní jazyk angličtina
Překladatel Pavel Kaas
Počet stran 280
EAN 9788076623729
Datum vydání 25.07.2022
Věk od 15
Formát 135x190 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice TEMA
Hmotnost 0,436
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Podle Einsteinovy slavné rovnice E=mc2 lze veškerou hmotu přeměnit v energii. Je všude a je vším. V tomto hodnotném zasvěcení do tématu uznávaný odborník Vaclav Smil vysvětluje její klíčovou roli ve vývoji jak naší planety, tak moderní společnosti. Počínaje jejími zdroji a využitím až po její toky a konverze Smil mapuje kritický význam energie pro:

- Vnitřní procesy lidského těla

- Biosféru planety země a obnovitelné zdroje

- Globální oteplování a jeho prevenci

V popisu mimo jiné i politicky motivovaného závodu o účinnější a ekologičtější paliva autor rovněž odhaluje dopady našich každodenních rozhodnutí na spotřebu energie. Svým komplexním přístupem a praktickými postřehy tento stravitelně podávaný průvodce ukazuje, jak je každý aspekt naší existence ovládán jedním z nejdůležitějších konceptů našeho vesmíru.

Další tituly z řady "Knihy Václava Smila"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Vaclav Smil

Vaclav Smil

Vaclav Smil (1943) je autorem více než třiceti knih o energii, životním prostředí, potravě a historii technického pokroku. Do roku 2011 působil na University of Manitoba v Kanadě, kde dosáhl titulu Distinguished Professor. Je prvním neamerickým držitelem ocenění Award for Public Understanding of Science and Technology organizace American Association for the Advancement of Science. V roce 2010 byl časopisem Foreign Policy zařazen do žebříčku Top 100 Global Thinkers (první stovka nejvlivnějších globálních myslitelů). Je také členem Královské vědecké společnosti a držitelem druhého nejvyššího kanadského vyznamenání Order of Canada. Smilovy knihy obdivuje a doporučuje Bill Gates a Smil se soukromě stýká také se zakladatelem Facebooku Markem Zuckerbergem.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM