EN

Odešla do tmy

Claire Douglas


Mysteriózní detektivní thriller z anglického venkova
Jedné letní noci roku 1994 v ospalém přímořském městečku beze stopy zmizela šestnáctiletá Flora Powellová. O pětadvacet let později Flořina sestra Heather nakráčí do cizího domu, kde chladnokrevně zavraždí dva lidi. Případ se dostane až na stůl novinářky Jess, pro kterou je nadmíru osobní – sestry Powellovy totiž kdysi byly její nejlepší kamarádky. Povede se Jess najít klíč k oběma záhadám? A co když přitom odhalí další tajemství městečka, která nikdy neměla vyplavat na povrch?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Than She Vanishes
Původní jazyk angličtina
Překladatel Barbora Klasová
Počet stran 384
EAN 9788076626836
Datum vydání 08.08.2024
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Hmotnost 0,388
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Do města přijela pouť – a jedna dívka zmizela. Jedné letní noci roku 1994 v ospalém přímořském městečku beze stopy zmizela šestnáctiletá Flora Powellová. O pětadvacet let později Flořina sestra Heather nakráčí do cizího domu, kde chladnokrevně zavraždí dva lidi. Případ se dostane na stůl novinářce Jess, tohle však pro ni nebude práce jako každá jiná. Sestry Powellovy bývaly její nejlepší kamarádky, až do onoho léta, kdy se všechno pokazilo. A tak se Jess vrací do rodného městečka, aby o případu napsala reportáž. Netuší, že pátráním po klíči k oběma záhadám vystavuje sama sebe nebezpečí…

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Eva Francová
Jedna rodina a tolik hrůzy! V roce 1994 odejde z domova Flora a nikdy nebyla objevena živá, ale nikdy se nenašlo ani její tělo. V současnosti Flořina sestra Heather nepochopitelně zavraždí dva cizí lidi, a to obzvláště brutálně. K případu se nachomýtne novinářka Jess pro kterou je to velice osobní. Neboť s Heather bývaly nejlepší kamarádky. Upršená Anglie, podivní lidé a spousta tajemství. Tak takový je nový thriller od Claire Douglas. Od prvních řádků byla kniha neskutečně čtivá. Téměř každá z postav naznačí, že má nějaké tajemství, to čtenáře udržuje v napětí a potřebuje vědět víc. Knihu jsem v podstatě nemohla dát z ruky a hltala jsem každou stránku. Bohužel toto napětí nevydrželo… Zhruba od poloviny knihy mi přišlo, že se stále motáme do kolečka kolem těch samých věcí, hodně se vzpomínalo na minulost, která se však také opakovala. Tím to pro mě přestalo být napínavé a chyběl tomu určitý drive. Ač autorka konec pěkně zamotala, než ho celý rozmotala, i tak už si mou pozornost nezískala. Za mě tedy průměrný thriller. Dobrý nápad, který však nebyl naplno využitý.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Claire Douglas

Claire Douglas

Claire Douglas je britská autorka kriminálních příběhů. Pracovala jako novinářka v denním tisku a jako redaktorka ženských časopisů. Už od svých sedmi let však toužila stát se spisovatelkou. To se jí podařilo v roce 2013 s románem The Sisters, který obdržel cenu Marie Claire za debut. Následovaly další knihy, z nichž česky vyšla Záhada domku číslo devět (Motto, 2023). Román Odešla do tmy se stal v Británii bestsellerem. Claire žije v Bathu s manželem a dvěma dětmi.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM