EN

10 nejlepších investic na příštích 10 let

Osvojte si základní návyky spoření a investování, směřujte k dlouhodobé finanční prosperitě

Al Chalabi, Jim Mellon


Úspěšným investorem se může stát opravdu každý!
Jedno z kréd autorů zní: Investování není skutečně nic až tak těžkého! Na druhé straně je opředeno řadou zaručených tipů, které zdaleka nemusí platit. Jak na to? Zapojte váš selský rozum a zamyslete se s autory odkud vycházíte a čeho chcete dosáhnout, jaká příležitost leží v realitách, jak investovat do akcií a cenných papírů, jak dosáhnout rovnováhy mezi závazky a investicemi, zda se rozhodnout pro komodity.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 176
EAN 9788025121443
Datum vydání 22.12.2008
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství BIZBOOKS
Hmotnost 0,345
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Položili jste si někdy otázku: „Z čeho vlastně budu žít, až budu v penzi?“ Fakt, že průměrná délka života se prodlužuje, je nezpochybnitelný, zrovna tak jako obrovský schodek ve státních penzijních systémech. Spoléhat se tedy můžeme jen sami na sebe… Možná byste měli zkusit investovat – úspěšným investorem se totiž může stát každý.

Kniha „10 nejlepších investic na příštích 10 let“ je určena pro obyčejné lidi, tedy ty, kteří pracují v běžných profesích a nejsou zaměstnáni jako manažeři různých investičních fondů, bank a jiných finančních institucí. Velmi srozumitelným jazykem budete seznámeni s:

- nutnou disciplínou při spoření,

- vytvářením investičního plánu,

- budoucími investičními trendy a příležitostmi.

Autoři sice uvádějí i konkrétní tipy a nápady, do kterých by oni sami vložili své peníze (nebo to již udělali), ale také možná rizika, a především nutí k používání zdravého rozumu – každý z nás si musí uvědomit své možnosti. Vězte, že autoři vás přesvědčí o tom, že každý se může naučit přemýšlet v delším časovém horizontu a vytvořit si takové investiční portfolio, které odolá krachům finančních trhů i globálním ekonomickým krizím.

O autorech:

Jim Mellon

je investor se zájmy v několika oblastech průmyslu. Po dokončení studií v Oxfordu v roce 1979, kde studoval PPE (Philosophy, Politics and Economics), pracoval v Asii a USA ve dvou investičních fondech – GT a Thornton. V roce 1991 si založil vlastní podnikání, které se skládá ze dvou složek – investičního fondu Charlemagne Capital a asijské těžební společnosti Regent Pacific. Kromě toho je Jim ředitelem a majoritním akcionářem společnosti Conister Trust (banky se sídlem na ostrově Man), Speymill Group (nemovitosti) a Betinternet. Je také spoluzakladatelem těžebních společností Uramin a Red Dragon Resources a vlastní společnost Burnbrae, která je významným majitelem nemovitostí v Německu a na ostrově Man. Vlastní řetězce hotelů Sleepwell Hotels. Jim tráví hodně času investováním a realizováním vlastních podnikatelských nápadů. Žije na ostrově Man a na Ibize.

Al Chakani

je konzultant a podnikatel. Pracovně strávil jedenáct let v Asii, kde získal značné znalosti a zkušenosti s rozvíjejícími se ekonomikami. Pomáhá společnostem při vzniku, etablování na trhu a následném růstu v Asii, zvláště v nově vznikajících ekonomikách, jako je Čína. Získal bakalářský titul v oblasti leteckého inženýrství a MBA v oblasti financí managementu. Al je původem z Iráku, ale od dětství vyrůstal ve Velké Británii, kam se celá rodina přestěhovala. Al žil také v Kanadě, Francii a USA a nyní žije v Hongkongu.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM