EN

Sukničkářky

Lucie Šilhová


Luxusní prádlo jako terapie a zkušební kabinka jako zpovědnice
Štěpánka odešla z nudné kancelářské práce a otevřela si obchod s prádlem. Její zákaznice u ní teď spolu s oblečením odkládají svá tajemství a s novým prádlem si oblékají naději. A protože sem zajdou jen párkrát za život, sdílejí i příběhy, s nimiž se nesvěřily ani svým nejlepším kamarádkám. Nevěry i marné lásky. Mateřská zklamání i bezdětné bolesti. Za plentou vidí svůj život z nadhledu. Poslouchejte, třeba uslyšíte i svůj příběh.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 200
EAN 9788026725374
Datum vydání 05.10.2023
Věk od 18
Formát 115x185 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,281
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Ženská duše je jako italská krajka, jemná, a přitom pevná, to je Štěpánčino léty ověřené přesvědčení. Štěpánka odešla z nudné kancelářské práce a otevřela si obchod s prádlem. Její zákaznice u ní teď spolu s oblečením odkládají svá tajemství a s novým prádlem si oblékají naději. A protože sem zajdou jen párkrát za život, sdílejí i příběhy, s nimiž se nesvěřily ani svým nejlepším kamarádkám. Nevěry i marné lásky. Mateřská zklamání i bezdětné bolesti. Za plentou vidí svůj život z nadhledu. Poslouchejte šustot prádla na nahé pokožce a zpovědi pohnutých osudů, třeba uslyšíte i svůj příběh.

Po sérii úspěšných fejetonových souborů Lucie Šilhová vykročila k psychologickým povídkám, v nichž prokazuje hlubokou empatii nejen k ženským postavám.

Hodnocení čtenářů

Nela Vacková
Příběhy zachycující nejrůznější osudy, životní úděly a ženskou sílu. Dle anotace jsem očekávala souvislý děj a to, že se nám jako hlavní hrdinka představí Štěpánka, majitelka obchodu se spodním prádlem, kde na povrch vyplývají všemožná nevyřčená tajemství a hluboké city. Tentokrát ovšem radím anotaci nečíst – jednoduše se připravte na povídkovou sbírku obsahující šest náhledů do života ženských hrdinek. Forma povídek mi velmi vyhovovala, původně jsem měla v plánu si je dávkovat vždy jednu před spaním, ale nevydržela jsem to, byly pryč po pár dnech. Každá vám ovšem dál ucelený příběh a v tomto případě i výrazný děj, ne jen pozastavení se nad emocemi a vykreslení prostředí, jak to někdy u tohoto útvaru bývá. Každá hrdinka je jiná, ať už věkově, z jiné společenské vrstvy či povahy obecně, vlastně jsou dost pestrobarevné a bojují s problémy, které bohužel nejsou vzácné a mnohým i velmi blízké. Autorka čtenáři přestaví například zásah vážné nemoci, vliv chybějící mateřské lásky nebo domácí násilí. Stránkami vás bude provázet Alena, Bára, Marie, Anna, Eva, Karla a Petra, přičemž každý osud s sebou nese pořádnou dávku emocí. Osobně za nejlepší části považuji příběh Aleny a Báry, tehdy opravdu i slza ukápla. Dále měla kniha spíše klesající tendenci a mě už neoslovila tak jako poprvé, ale stále si zachovala čtivost a silnou hru emocí. Myslím, že čtení to není oddechové, ale tématy dost zásadní a nejen čtenářkám by se mělo dostat do ruky. 3,5/5*
Lenka Zajíčková
Několik žen, několik životních osudů. A všechny jsou zákaznicemi v obchodě s prádlem. Poznáváme tak jejich radosti i starosti a trápení. Alena, Bára, Marie, Anna, Eva, Karla s Petrou. Každá s žen chce mít skvělé manželství, práci a žít spokojený život. Ne vždy tomu tak je a ony statečně bojují s útrapami, které je provází. Najde jedna z žen sílu odejít od despotického manžela? Dokáže se další vyrovnat s manželovo těžkou nemocí? A co otázka početí? Musí mít každé dítě tátu a mámu? Útlá kniha, která v sobě ale skrývá veliké množství emocí. Doporučuji všem čtenářkám, ale i čtenářům. Všechny příběhy se staly a všechny mohou žít klidně vaši sousedé.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Lucie Šilhová

Lucie Šilhová

Lucie Šilhová je novinářka a prozaička, od profesních začátků se kromě ryze ženských témat věnuje také medicíně, psychologii a životnímu stylu vůbec. Psala pro lifestylové magazíny Elle, Marianne a Cosmopolitan, vedla časopis Puls a přílohu Ona Dnes deníku MF Dnes. V současné době vede přílohu Styl pro ženy v deníku Právo a nadále se věnuje popularizaci medicíny. Roku 2006 jí vyšla kniha Matkou ve vyšším věku, kterou napsala s gynekoložkou Janou Stejskalovou. V roce 2019 slavila úspěch fejetonovou sbírkou Beru to sebe, na niž navázala titulem Svedu to tebe. S lékařkou Kateřinou Cajthamlovou vedla knižní rozhovor Zázraky jsou logické. Její poslední kniha Sukničkářky je souborem psychologických povídek ze života současných žen.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM