EN

Zaklínač – historie fenoménu

Adam Flamma


Komplexní průvodce plný fotek, obrázků a rozhovorů. Povinná výbava Geraltových fanoušků!
Za více než 30 let od svého zrodu udělal námezdní zabíječ nestvůr Geralt z Rivie neuvěřitelnou kariéru. Poznejte životní dráhu slavného hrdiny z pera Andrzeje Sapkowského od první povídky přes polský, evropský a nakonec i světový úspěch. Čekají vás zajímavosti, málo známá fakta i přehledy zaklínačských komiksů, videoher, hraných i animovaných filmů, televizních seriálů a dalších překvapivých adaptací. To vše podtrhují rozhovory s tvůrci, které vám dají nahlédnout do zákulisí zaklínačského fenoménu.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Wiedžmin: Historia fenomenu
Původní jazyk polština
Překladatel Stanislav Komárek
Počet stran 512
EAN 9788076627130
Datum vydání 23.09.2024
Věk od 15
Formát 145x225 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Od zrodu zaklínače Geralta z Rivie, námezdního zabíječe nestvůr, uplynulo už více než třicet let. Během té doby udělal literární hrdina Andrzeje Sapkowského neuvěřitelnou kariéru.

Adam Flamma popisuje tuto dráhu od první povídky, publikované časopisecky v roce 1986, přes polský, evropský a nakonec i světový úspěch zaklínačských příběhů a jimi inspirovaných komiksů, videoher, hraných i animovaných filmů, televizních seriálů, a dokonce muzikálu či rockové opery. Vedle řady zajímavostí a mnohdy neznámých faktů obsahuje tato publikace rovněž rozhovory s tvůrci těchto adaptací o jejich vztahu k hrdinovi a jeho fantastickému světu.

Zaklínač je bezesporu mimořádný fenomén a v současnosti na celém světě populární a doslova kultovní postava. Adam Flamma napsal s neskrývanou sympatií, avšak maximální objektivitou zaklínačovu první a doposud jedinou biografii, která je pro všechny příznivce Geralta z Rivie cenným doplňkem ke knihám o jeho dobrodružstvích.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Adam Flamma

Adam Flamma

Akademický lektor, herní expert a spoluzakladatel GameUP Game Research and Development Association, dlouholetý koordinátor projektů popularizujících znalosti o videohrách. Dlouhodobě vystupuje na kongresech a veřejných přednáškách, kde seznamuje posluchače s různými aspekty elektronické zábavy, a školí budoucí herní vývojáře. Ve volném čase se věnuje dobré fantasy nebo televizním seriálům a je věrným fanouškem finského fotbalu.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM