EN

Nejkrásnější země nám leží pod nohama

Václav Větvička, Petr Havel


Rozhovor s biologem a oblíbeným popularizátorem
Václav Větvička, dlouholetý ředitel Botanické zahrady Univerzity Karlovy, autor rozhlasových Dobrých jiter a mnoha publikací, vypráví v rozhovoru s publicistou Petrem Havlem o svém životě a bohatě rozvětvených odborných zájmech.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr rozhovor
Jazyk čeština
Počet stran 160
EAN 9788076019164
Datum vydání 26.02.2024
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Edice Rozhovory
Hmotnost 0,312
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Petr Havel, Václav Větvička: Nejkrásnější země nám leží pod nohama

Edice Rozhovory

Biolog Václav Větvička, dlouholetý ředitel Botanické zahrady Univerzity Karlovy, je známou a populární osobností nejen díky své neúnavné péči o zahrady a zeleň, zejména tu městskou, ale také a snad především díky svému působení na vlnách Českého rozhlasu. Jeho Dobrá jitra si za čtvrtstoletí svého vysílání našla množství příznivců a pomohla předávat vztah k přírodě, zejména k rostlinám, ale i k české zemi a jejím krásám. V knižním rozhovoru, který s Václavem Větvičkou vedl publicista Petr Havel, se dostane i na roli vojenských újezdů pro zachování přírody, nepůvodní druhy, stav šumavských lesů, české názvosloví rostlin a mnohé další. Knihu doprovází množství fotografií, autorových kreseb a ukázek z jeho knih a publicistických textů.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Petr Havel

Petr Havel

Petr Havel (* 1956) je český novinář a analytik. Zabývá se problematikou zemědělství, potravinářství a životního prostředí, je šéfredaktorem portálu nase-voda.cz. byl šéfredaktorem rádia Echo a zástupcem šéfredaktora ČTK, byl šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny. Je členem a bývalým předsedou Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR. V roce 2010 získal Cenu Antonína Švehly za obhajobu demokracie a selského stavu.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM