EN

Poslední tajemství Jana T.

Jaroslav Velinský


Román, který navazuje na legendární Stínadelskou trilogii!
Rychlé šípy začínají vydávat další ročník oběžníku TAM-TAM po té, co Žlutý květ zvítězil ve volbách a Velkým Vontem se stal Otakar Losna. Hned v prvním čísle přislíbí prozradit poslední tajemství deníku Jana Tleskače. Deník se pokusí nečestně získat skupina Netopýrů ze Stínadel - Vontů, kteří chtějí vládnout Stínadlům a vrátit do nich strach. Proč chtějí Netopýři získat Tleskačův deník? Jaké je ono poslední tajemství? A jaké budou další osudy Rychlých šípů?

Detailní informace

Číslo dílu 4
Jazyk čeština
Počet stran 400
EAN 9788000073903
Datum vydání 24.06.2024
Věk od 10
Formát 150x221 mm
Nakladatelství ALBATROS
Edice Foglarovky
Hmotnost 0,81
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Poslední tajemství Jana T. završuje známou "stínadelskou" trilogii Jaroslava Foglara–Jestřába, kterého Jaroslav Velinský od svých chlapeckých let osobně znal, a jehož památce je také kniha věnována. Rychlé šípy začínají vydávat další ročník oběžníku TAM-TAM po té, co Žlutý květ zvítězil ve volbách a Velkým Vontem se stal Otakar Losna. Hned v prvním čísle přislíbí prozradit poslední tajemství deníku Jana Tleskače. Deník se pokusí nečestně získat skupina Netopýrů ze Stínadel - Vontů, kteří chtějí vládnout Stínadlům a vrátit do nich strach. Souběžně se seznamujeme s Tončou Sedlářovou z Druhé strany (kamarádkou Jindry Hojera) a Martinou Ramouzovou ze Stínadel. Rychlé šípy, Tonča a Martina zakládají na obranu proti Netopýrům klub pro očistu Stínadel - Upřímná srdce. Proč chtějí Netopýři získat Tleskačův deník? Jaké je ono poslední tajemství? A jaké budou další osudy Rychlých šípů?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Ze světa Jaroslava Foglara"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jaroslav Velinský

Jaroslav Velinský

Horník, soustružník, noční hlídač v zoo, umělecký pracovník Divadla hudby, reklamní grafik a od konce 60. let spisovatel. Ve volném čase tramp, muzikant a písničkář, přezdívaný Kapitán Kid, jeden ze zakladatelů legendárního hudebního festivalu Porta. Autor sci-fi, dobrodružných, a především detektivních příběhů, jejichž neznámějším hrdinou je „český Phil Marlowe“, detektiv Ota Fink. Některé z jeho románů jsou určené mládeži – např. historický příběh z časů husitské revoluce Muž v zeleném poli, středověké „vikinské“ romány ze severních moří Cestou dračích lodí a Přídí k severu, které na sebe volně navazují, nebo dobrodružný příběh o hledání inckého zlata El Hombre Dorado. Největší ohlas vzbudil jeho román Poslední tajemství Jana T., kterým navázal na stínadelskou trilogii Jaroslava Foglara, jehož dílo miloval, s nímž se osobně znal a byl – i když jen velice krátce – členem jeho skautského oddílu.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM