EN

Když promluvila

Odhalení případu sexuálního obtěžování, které zažehlo změnu

Jodi Kantor, Megan Twohey


Kauza, která změnila svět
Americké reportérky, držitelky prestižní Pulitzerovy ceny, přinášejí svědectví o sexuálním obtěžování v showbyznysu, které pomohlo nastartovat celosvětové hnutí #MeToo. Vyprávějí o moci a kultuře, která nutila ženy mlčet a chránila pachatele.

Detailní informace

Jazyk čeština
Překladatel Vojtěch Ettler
Počet stran 360
EAN 9788088433279
Datum vydání 24.05.2023
Věk od 14
Formát 145x205 mm
Nakladatelství N media
Edice Edice N
Hmotnost 0,463
Typ Kniha
Vazba brožovaná šitá s chlopněmi

Když známá herečka veřejně obvinila hollywoodského producenta Harveyho Weinsteina ze znásilnění, reportérky deníku New York Times Jodi Kantor a Megan Twohey se pustily do pátrání. Zpočátku to nevypadalo nadějně – herečka nechtěla mluvit na záznam, producent byl téměř nedotknutelný. Jenže postupem času se novinářkám podařilo nashromáždit tolik důkazů, že nemohlo být pochyb – Harvey Weinstein se dlouhá léta dopouštěl sexuálního násilí na obrovském množství žen. Své oběti držel v šachu pomocí úplatků a tajných dohod o mlčenlivosti. Megan a Jodi díky důsledným reportážním technikám spletitou síť odhalily a 5. října 2017 o Weinsteinovi publikovaly první článek.

Strhla se lavina. Osudy hrdinek, které prolomily mlčení, inspirovaly ženy z celého světa, které se začaly ozývat s vlastními traumatickými zkušenostmi. Rozhořelo se hnutí #MeToo a změnilo svět.

Kniha Když promluvila vypráví vzrušující příběh o síle pravdy ve službách nejlepší investigativní žurnalistiky. Autorky za svou práci získaly Pulitzerovu cenu a podle knihy byl natočen stejnojmenný film.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM