EN

Jáma a kyvadlo a jiné povídky

Edgar Alan Poe


Jedinečné, luxusní vydání v grafickém konceptu uznávaného výtvarníka a tatéra Lukáše Musila, jehož jméno a přezdívka Musa se stala ve velmi krátké době uznávaným pojmem na naší umělecké scéně.
Sugestivní vyprávění o obsedantních vášních a závislostech, hrůze z předčasného pohřbu, o ponurém domě, jenž se i s posledními potomky šlechtického rodu pomalu rozpadá, o vězni, který je odsouzen ke strašlivě krutému trestu smrti, napíná a děsí čtenáře už více než sto padesát let. Výbor povídek slavného amerického prozaika Edgara Allana Poea představuje sedmadvacet fantastických, mystických, hororových, tragikomických, groteskních i detektivních příběhů, které nestárnou a získávají si srdce čtenářů i dnes.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Lukáš Musa Musil
Jazyk čeština
Původní název The Pit and the Pendulum and other stories
Původní jazyk angličtina
Počet stran 400
EAN 9788076833906
Datum vydání 31.08.2023
Věk od 14
Formát 160x235 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,943
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Sugestivní vyprávění o obsedantních vášních a závislostech, hrůze z předčasného pohřbu, o starém ponurém domě, jenž se i s posledními potomky šlechtického rodu pomalu rozpadá, o vězni, který je odsouzen ke strašlivě krutému trestu smrti, napíná a děsí čtenáře už více než sto padesát let.

Výbor povídek slavného amerického prozaika Edgara Allana Poea (1809–1849) představuje sedmadvacet fantastických, mystických, hororových, tragikomických, groteskních i detektivních příběhů. Poe je považován za zakladatele detektivního žánru a mezi povídkami najdeme i příběhy, které můžeme označit za rané science-fiction. Tento mistr hororu umí barvitě zachytit pocity a duševní rozpoložení vypravěče, vyděsit, fascinovat tehdejšími moderními objevy a teoriemi i udržovat v napětí při logickém a deduktivním pátrání po vrazích. Jeho příběhy proto díky své nadčasovosti nestárnou a získávají si srdce čtenářů i dnes.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Video

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM