EN

33 olympijských nej

Jan Palička, Xénia Paličková


Příběhy slavných českých olympioniků v komiksovém zpracování
Víte, kdo pro Československo získal první zlatou medaili na olympiádě? V dávném roce 1924 to byl vyučený řezník, který šplhal po laně. Dokážete si vybavit i jiné obojživelníky než Ester Ledeckou? Proč Češi dokážou tak obratně mrskat oštěpem nebo pádlovat v divokých peřejích? Možná se budete divit, ale všechny odpovědi se dají nakreslit. Proto vznikl originální komiks 33 olympijských nej. Neotřelým a notně barevným způsobem představuje příběhy našich slavných olympioniků.

Detailní informace

Ilustrátor Josef Fraško
Jazyk čeština
Původní název 33 olympijských nej
Původní jazyk angličtina
Počet stran 72
EAN 9788076835856
Datum vydání 01.08.2024
Věk od 15
Formát 215x290 mm
Nakladatelství XYZ
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Víte, kdo pro Československo získal první zlatou medaili na olympiádě? V dávném roce 1924 to byl vyučený řezník, který šplhal po laně. Dokážete si vybavit, kteří obojživelníci žijí v přírodě kromě zimní královny Ester Ledecké? Proč Češi dokážou tak obratně mrskat oštěpem nebo pádlovat v divokých peřejích? Možná se budete divit, ale všechny odpovědi se dají nakreslit. Proto vznikl originální komiks 33 olympijských nej.

Neotřelým a notně barevným způsobem představuje příběhy našich slavných olympioniků. Kromě jiného dozvíte z nich dozvíte, proč vytrvalec Emil Zátopek funěl jako lokomotiva, které zlato bylo nejšpinavější a proč gymnastka Věra Čáslavská trpěla za své názory.

Kniha pro všechny. Pro děti, pro rodiče, pro sportovní nadšence i pro pamětníky.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jan Palička

Jan Palička

Fotbalový romantik, sportovní novinář a občasný spisovatel. Jan Palička je pražský rodák, ovšem celý dospělý život tráví pod Brdy u Berounky. Od roku 1998 píše pro MF DNES. Coby reportér absolvoval pětkrát fotbalové mistrovství Evropy a pětkrát olympijské hry. Jeho kniha Můj příběh nekončí, který sepsal s legendárním plzeňským kapitánem Pavlem Horváthem, se stala bestsellerem roku 2012 mezi autobiografiemi. Na podzim 2017 měl premiéru coby autor komiksu 33 fotbalových nej.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM