EN

Fenomén Bílé Karpaty

Vlastimil Hela


Krajinou orchidejí, lidové magie, fašankových tradic i obyčejných lidí
Vápencové skály, bukové lesy, orchidejové louky, rozmanitá fauna či minerální prameny. To vše a ještě mnohem víc jsou Bílé Karpaty, pohoří, jehož ráz odpradávna utvářela lidská ruka. Vydejte se do magií opředeného domova žítkovských bohyní, jehož pestrost se odráží nejen v přírodě, ale také v bělokarpatském kulturním dědictví. S tímto průvodcem poznáte historii i slavné osobnosti zdejšího kraje, získáte tipy na výlety, objevíte zajímavé stavby a navštívíte místa v krajině, která zůstávají turistům skryta.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 232
EAN 9788074481321
Datum vydání 01.08.2024
Věk od 18
Formát 160x230 mm
Nakladatelství nastole
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Krajinou orchidejí, lidové magie, fašankových tradic i obyčejných lidí

Vápencové skály, bukové lesy, orchidejové louky, rozmanitá fauna či minerální prameny. To vše, a ještě mnohem víc jsou Bílé Karpaty, pohoří, jehož ráz odpradávna utvářela lidská ruka. Vydejte se do magií opředeného domova žítkovských bohyní, jehož pestrost se odráží nejen v přírodě, ale také v bělokarpatském kulturním dědictví. S tímto průvodcem poznáte historii i slavné osobnosti zdejšího kraje, získáte tipy na výlety, objevíte zajímavé stavby a navštívíte místa v krajině, která zůstávají turistům skryta.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Fenomény ČR"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Vlastimil Hela

Vlastimil Hela

Spisovatel a publicista Vlastimil Hela pochází z Bojkovic v podhůří Bílých Karpat, v nichž se od mládí pohybuje. Od poloviny devadesátých let působí jako osobní mentální kouč a lektor programů rozvoje osobnosti. Při své práci využívá nové poznatky z psychologie, výzkumy lidského mozku i své dlouholeté osobní zkušenosti. Publikuje v měsíčníku Regenerace, kde má již několik let pravidelnou rubriku Sebepoznání a osobní rozvoj. Je hlavním koordinátorem Keltského telegrafu. Zpracoval několik regionálních historických publikací. Zaměřil se například na osudy amerických letců, kteří se v létě roku 1944 začali objevovat nad územím Čech, Moravy i Slovenska a mnozí z nich tady položili svůj život. Své další knihy věnoval tématu pověrečnosti a lidové magie na Moravských Kopanicích a žítkovských bohyní. Aktivně se podílí na organizování pietních a vzpomínkových akcí k tragickým válečným událostem.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM