EN

Já si to všechno pamatuju

Jindřich Šídlo, Michael Rozsypal


Originální knižní rozhovor s nejstarším českým youtuberem Jindřichem Šídlem
Politika, média, veřejný prostor, to vše Jindřich Šídlo sleduje, komentuje a glosuje přes třicet let. Prošel různými typy médií, dnes je možná nejznámější díky sociálním sítím – je jedním z nejsledovanějších Čechů na twitteru. A vášnivým fanouškem fotbalu. Co říká o svém dětství, rodině a novinářských začátcích? V čem mu satira dává větší svobodu? A je svěřovací typ? O tom všem se dočtete v otevřeném knižním rozhovoru s novinářem Michaelem Rozsypalem.

Detailní informace

Žánr rozhovor
Jazyk čeština
Počet stran 232
EAN 9788026730392
Datum vydání 21.10.2024
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Edice Rozhovory
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

V této knize se dozvíte, proč Jindřich Šídlo jako malý kluk nahlásil vlastní maminku Veřejné bezpečnosti. Co o něm říká Jaroslav Spurný, Jaromír Bosák, Tomáš Němeček nebo Miroslav Kalousek. Zda mívá trému před veřejným vystupováním. Proč v různých etapách své kariéry pracoval v daném médiu a jak to tam fungovalo. Jaký je rodič a manžel. Ale hlavně společně s novinářem Michaelem Rozsypalem proberou českou politiku od revolučních dní až do současnosti a možná i trochu dál.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jindřich Šídlo

Jindřich Šídlo

Novinář, moderátor a scenárista. Devět let (1992‒2001) strávil v týdeníku Respekt, pracoval jako reportér v deníku MF DNES a řídil domácí zpravodajství v Hospodářských novinách a České televizi. Od roku 2016 působí jako komentátor v redakci Seznam Zprávy, kde uvádí satirické pořady Šťastné pondělí a Šťastný podcast. Od roku 2021 je také spoluautorem podcastu Dobrovský & Šídlo. V roce 2007 získal Cenu Ferdinanda Peroutky, v roce 2013 pak Novinářskou cenu za nejlepší komentář. Za svůj pořad Šťastné pondělí obdržel v roce 2018 dvě ocenění Křišťálová lupa.
Zobrazit profil autora

Michael Rozsypal

Michael Rozsypal

Novinář a moderátor. Vystudoval politologii na FSV UK. Osm let vedl publicistické rozhovory a veřejné debaty na Českém rozhlase Plus. Dva roky moderoval v DVTV. Od jara 2023 je na volné noze a tvoří „tak trochu jinou talkshow“ Michaelův Mashup. Každý pátek moderuje pořad Osobnost Plus na ČRo Plus. Nadále se věnuje i politickým speciálům, moderuje konference a debaty po celé republice. Pochází z Ostravy, žije v Praze, má rád divadlo, operu a Jamese Bonda.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM