EN

Jak na datovou schránku a elektronickou komunikaci s úřady

Jiří Lapáček


Nechoďte na úřad, když nemusíte!
Chcete vědět, jak vám může elektronické úřadování ulehčit život? Máte obavy, že práci s datovou schránkou nezvládnete? Není se čeho bát, zkušený autor vám poradí vše, co budete potřebovat. Po přečtení knihy budete umět komunikovat s úřady z pohodlí domova, rychle podat daňové přiznání, vést úřední korespondenci nebo podat nějakou žádost. Ušetříte spoustu času, papíru i nervů – a v neposlední řadě i peníze za poštovné.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 200
EAN 9788025136805
Datum vydání 23.01.2012
Věk od 0
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,358
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Chcete vědět, jak vám může elektronické „úřadování“ ulehčit život? Máte obavy, že práci s datovou schránkou nezvládnete? Není se čeho bát, zkušený autor, který ve svých desítkách knih pomohl již desetitisícům čtenářů, vám poradí vše, co budete potřebovat.

Po přečtení tohoto praktického průvodce budete umět komunikovat s úřady z pohodlí kanceláře či domova, rychle podat daňové přiznání, vést úřední korespondenci nebo vytvořit nějakou žádost. Navíc ušetříte spoustu času, papíru i nervů a v neposlední řadě i peníze za poštovné. Kniha vám nemusí být jen rádcem v prvních okamžicích práce s datovými schránkami, ale můžete si v ní později osvěžit vědomosti v situacích, kdy si nebudete vědět s něčím ihned rady.

Autor se v knize věnuje mimo jiné těmto tématům:

- Co si k datové schránce pořídit a kde hledat informace

- Získání elektronického podpisu a časového razítka

- Jak a kde požádat o zřízení datové schránky

- Aktivace datové schránky a seznámení se s jejím prostředím

- Přihlášení k datové schránce tím nejlepším způsobem

- Sestavení obálek datových zpráv a připojení písemností

- Prohlížení, vytváření a tisk datových zpráv a odpověď na ně

- Ukládání důležitých zpráv do datového trezoru

- Právní hlediska a otázky bezpečnosti provozu datových schránek

O autorovi:

Jiří Lapáček pracoval po absolvování VŠCHT deset let jako programátor. Stál u zrodu známé firmy Software602, pro niž vytvořil dokumentaci ke všem jejím produktům. Je autorem několika interaktivních počítačových kurzů, řady článků a desítek úspěšných knih. Jeho publikace vynikají živým stylem a srozumitelností pro začínající uživatele.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jiří Lapáček

Jiří Lapáček

Jiří Lapáček pracoval po absolvování VŠCHT deset let jako programátor. Stál u zrodu známé firmy Software602, pro niž vytvořil dokumentaci ke všem jejím produktům. Je autorem několika interaktivních počítačových kurzů, řady článků, například pro časopis Počítač pro každého, a více než desítky úspěšných knih z řad Jednoduše a Pro seniory. Jeho publikace vynikají živým stylem a srozumitelností pro začínající uživatele.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM