EN

Java 8

Výukový kurz

Herbert Schildt


Ovládněte Javu od základů
Pronikněte do světa Javy od jednoduchých programů až po robustní aplikace s grafickým uživatelským rozhraním. Zkušený autor vás v sedmnácti kapitolách seznámí se všemi prostředky, které Java programátorům nabízí. Provede vás jazykem od úplných začátků, s mnoha praktickými příklady, cvičeními a krátkými radami z praxe. Seznámíte se nejen s běžnými programátorskými konstrukcemi, ale i pokročilými technikami jako je programování vláken či práce s aplety.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Java: A Beginner's Guide, 6th edition
Původní jazyk angličtina
Počet stran 696
EAN 9788025146651
Datum vydání 11.04.2016
Věk od 14
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 1,5
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Zaujala vás Java díky své univerzálnosti, ale máte z programování strach? Hledáte komplexní zdroj informací, jak zvládnout tento populární programovací jazyk? Výukový kurz vás provede Javou od úplných začátků až po pokročilé postupy.

Zkušený autor vás v sedmnácti kapitolách seznámí se všemi prostředky, které Java programátorům nabízí. Projdete základy jazyka, naučíte se pracovat s datovými typy a operátory, větvit program pomocí podmínek a cyklů. Po absolvování základů objektově orientovaného programování plně porozumíte termínům, jako je třída, metoda, dědičnost nebo rozhraní. S rostoucími znalostmi přijdou pokročilá témata v podobě vícevláknových aplikací, apletů či tvorby grafického uživatelského prostředí s knihovnou Swing. Na konci každé kapitoly jsou připraveny kontrolní testové otázky na zopakování čerstvě nabytých znalostí.

Publikace se mimo jiné věnuje těmto tématům:

* Datové typy, operátory a řídicí příkazy

* Dědičnost a další prvky objektově orientovaného programování

* Zpracování výjimek a ladění

* Vstup a výstup programu

* Výrazy lambda a aplety

* Paralelní zpracování dat pomocí vláken

* Tvorba grafického uživatelské rozhraní

Čtenáři si mohou na adrese http://knihy.cpress.cz/K2243 pod odkazem Soubory ke stažení stáhnout soubory se zdrojovými kódy použitými v knize.

O autorovi:

Herbert Schildt patří mezi celosvětově uznávané autority programovacích jazyků Java, C, C++ a C#. Je autorem řady knih o programování, kterých se prodaly miliony výtisků v mnoha jazycích. Byl členem komise ANSI, která standardizovala jazyk C v roce 1989. Jeho web najdete na adrese www.HerbSchildt.com.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM