EN

Český pravopis expres

Jak si zlepšit pravopis

Vlasta Gazdíková


Český pravopis v kostce - nejen pro přijímací zkoušky
Kniha přináší shrnutí základních pravopisných pravidel, což ocení nejen žáci 2. stupně ZŠ připravující se na přijímací zkoušky, ale také středoškolští studenti, jejich učitelé, rodiče a celá široká veřejnost. Každý z nás při psaní občas zaváhá a neví si rady s některým obtížnějším pravopisným jevem. Každá z 15 kapitol se věnuje vysvětlení určitého pravopisného jevu, přináší příklady a upozornění na jazykové zvláštnosti. Dále následuje řada cvičení, jejichž správné řešení si můžete ověřit v klíči.

Detailní informace

Ilustrátor Jaroslava Kučerová
Jazyk čeština
Počet stran 220
EAN 9788026609902
Datum vydání 01.08.2016
Věk od 10
Formát 167x225 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,421
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Český pravopis v kostce - nejen pro přijímací zkoušky

Publikace Český pravopis expres je určena nejen žákům 2. stupně ZŠ, studentům středních škol, jejich učitelům a rodičům, ale i široké veřejnosti. Každý z nás se občas dostává do situace, kdy si neví rady s nějakým obtížným pravopisným jevem. A právě tato kniha přináší shrnutí všech základních pravopisných pravidel, v nichž si každý může najít to své.

Cvičebnice je rozdělena do 15 kapitol. Každá se věnuje vysvětlení určitého pravopisného jevu, uvedení příkladů a upozornění na některé zvláštnosti a záludnosti. Potom následuje množství různých cvičení, jejichž správné řešení si můžete ověřit v klíči, který se nachází na konci knihy.

Do publikace je vložena také část s názvem Pravopisná pravidla hrou, kterou tvoří celkem 14 úkolů vycházejících opět ze všech probíraných pravidel.

Cvičebnice zahrnuje následující témata:

- vyjmenovaná slova

- psaní ú/ů

- psaní různých souhláskových skupin

- psaní bě/bje, vě/vje, pě, mě/mně

- psaní předpon s-/se-, z-/ze-, vz-

- psaní předložek s, se, z, ze

- psaní velkých písmen

- psaní i/y v koncovkách podstatných a přídavných jmen, zájmen, sloves

- psaní čárky ve větách

- psaní řeči přímé

Publikace je vhodná také k přípravě na přijímací zkoušky.

Další tituly z řady "Čeština expres"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Vlasta Gazdíková

Vlasta Gazdíková

Vystudovala Pedagogickou fakultu Univerzity J. E. Purkyně v Brně (dnes Masarykova univerzita), obor český jazyk – hudební výchova. Následně ji osud zavál do Zlína, kde působila jako učitelka 2. stupně základní školy. Dnes bydlí v rodinném domku v malé vísce poblíž Uherského Brodu. Věnuje se péči o své nejbližší, baví ji pěstování kytek, četba knih, hudba a domácí mazlíček – zlatý retrívr. Ve volném čase si plní svůj dávný sen – píše knížky pro ty, kteří se chtějí zdokonalit ve své mateřštině.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM