EN

Miovo blues (paperback)

Kristina Ohlssonová


Kam se ztratil malý Mio po matčině sebevraždě?
Kde je Mio? Právník Martin Benner je proti své vůli zatažen do pátrání po čtyřletém zmizelém chlapci, protože jinak ho bezohledná mafie nenechá na pokoji. Strhující pokračování detektivní série, v němž Ohlssonová opět potvrzuje, že oprávněně patří ke špičce autorů detektivního žánru.

Detailní informace

Žánr detektivka
Ilustrátor Lucie Mrázová
Číslo dílu 2
Jazyk čeština
Původní název Mio's blues
Překladatel Luisa Robovská
Počet stran 354
EAN 9788074734953
Datum vydání 01.11.2016
Věk od 18
Formát 120x195 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice Fleet
Hmotnost 0,348
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Kde je Mio? Co se vlastně stalo poslední den u Mia ve školce? Martin Benner je proti své vůli zatažen do pátrání po čtyřletém zmizelém chlapci. Dokud ho nenajde, nenechá ho bezohledná mafie na pokoji. Martin zoufale sleduje minimum stop, které má k dispozici.

Ovšem Miovo zmizení není jeho jediný problém. Musí také zjistit, kdo se ho snaží usvědčit z vražd, které nespáchal. Jeho paranoia den ode dne roste. Kdo může sledovat každý jeho krok, aniž by byl sám vidět?

Honba za pravdou ho postaví před děsivé dilema: Může zachránit Mia a zároveň sám sebe? Anebo bude muset zemřít další člověk, aby měl konečně klid?

Miovo blues začíná tam, kde skončil dramatický thriller Lotosové blues.

„Lotosové blues i Miovo blues jsou naprosto úchvatné knihy, jedinečné způsobem vyprávění, a Kristina Ohlssonová si jimi upevnila pozici jedné z nejzajímavějších spisovatelek na poli švédské krimiliteratury.“ — Berlingske, Dánsko

„Lotosové blues i jeho pokračování Miovo blues připomínají spíše knihy amerického spisovatele Jamese Ellroye než švédsky´ styl Henninga Mankella a spol.“ — Jyllands-Posten, Dánsko

„Kristina Ohlssonová dokáže napsat příběh s takovou elegancí, jaké její švédští kolegové nejsou schopni dosáhnout. (…) Je to po všech stránkách skvěly´ příklad osvěžující zábavy nejen na prázdniny.“ — Ekstra Bladet, Dánsko

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Martin Benner - brožovaná"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Kristina Ohlssonová

Kristina Ohlssonová

Kristina Ohlssonová vystudovala politologii, pracovala mj. jako analytička v Organizaci pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OSCE), na švédském ministerstvu zahraničních věcí a Policejním prezidiu, rok působila ve Vídni jako expertka na otázky terorismu. Velkou popularitu u českých i světových čtenářů získala její série s vyšetřovatelkou Frederikou Bergmanovou, která od roku 2013 vychází i v češtině. Mimo tuto sérii píše autorka ještě knihy o advokátovi Martinu Bennerovi.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM