EN

My z ostrova Saltkrakan

Astrid Lindgrenová


Letní dobrodružství osmi dětí na jednom švédském ostrově.
Nešikovný pan spisovatel Melker se syny Pellem, Niklasem, Johanem a dcerou Malin se rozhodnou opustit parný Stockholm. Léto chtějí prožít na ostrůvku Saltkrakan, obklopeni mořem, skalisky a mořskými ptáky. Ne že by ostrov byl opuštěný, žije na něm asi dvacítka domorodců a několik letních hostů. A obyvatelé ostrova jsou nesporně zajímaví, ať už jsou to sestry Teddy a Freddy, věčná povídalka Stina a všudypřítomná mudrlantka Tjorven. O zábavu a dobrodružství je tedy postaráno!
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Zdenka Krejčová
Jazyk čeština
Původní název Vi pa Saltkrakan
Původní jazyk švédština
Počet stran 280
EAN 9788000049922
Datum vydání 19.03.2018
Věk od 9
Formát 145x205 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,46
Typ Kniha
Vazba kombinovaný potah s plátěným hřbetem

Nešikovný pan spisovatel Melker se syny Pellem, Niklasem, Johanem a dcerou Malin se rozhodnou opustit parný Stockholm. Léto chtějí prožít na ostrůvku Saltkrakan, obklopeni mořem, skalisky a mořskými ptáky. Ne že by ostrov byl opuštěný, žije na něm asi dvacítka domorodců a několik letních hostů. A obyvatelé ostrova jsou nesporně zajímaví, ať už jsou to sestry Teddy a Freddy, věčná povídalka Stina a všudypřítomná mudrlantka Tjorven (jejíž výroky ve Švédsku citují děti i dospělí). O zábavu a dobrodružství je tedy postaráno!

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Astrid Lindgrenová

Astrid Lindgrenová

Světově známá švédská autorka psala knížky pro děti, scénáře k filmům, povídky pro dospělé a básně. Získala nespočet literárních ocenění (i Cenu H. Ch. Andersena), její jméno nesou školy, knihovny, ulice, literární ceny i asteroid. Pracovala jako nakladatelská redaktorka. Dětství prožila na statku u Vimmerby a zážitky z tohoto období vtiskla i do svých knih. V češtině vyšly jako první Děti z Bullerbynu, poté knihy s detektivem Kallem a Pipi Dlouhou punčochou. Albatros je autorčiným výhradním českým nakladatelem, vydal také tituly jako Bratři Lví srdce, Karkulín ze střechy, Emilovy skopičiny, Ronja, dcera loupežníka, Madynka nebo Lotta z Rošťácké uličky.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM