EN

Nůž

Jo Nesbo


Harry Hole v nejsložitějším případu své kariéry. 12. díl bestsellerové série.
Harry Hole balancuje nad propastí. Už mnohokrát se probudil s temným tušením, prázdnou hlavou a kocovinou jako trám. Tentokrát je ovšem probuzení horší než jindy. Kdysi slavný kriminalista má na rukou i kalhotách krev a z předchozího večera si nepamatuje vůbec nic. Střípky událostí však postupně vyplouvají na povrch a Harry si začíná přát, aby se byl vůbec neprobudil. Protože i zlý sen je lepší než krutá realita, jíž musí čelit.
Získaná ocenění:
Český bestseller, 2019, Překladová beletrie pro dospělé
Kniha roku, 2020, Kategorie Napětí - 3. místo
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr detektivka
Číslo dílu 12
Jazyk čeština
Původní jazyk norština
Řada Harry Hole
Počet stran 584
EAN 9788074738777
Datum vydání 07.10.2019
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice Fleet
Hmotnost 0,75
Typ Kniha
Vazba vázaná s papírovým potahem bez laminace

Harry Hole se už mnohokrát probudil s temným tušením, prázdnou hlavou a kocovinou jako trám. Tentokrát je ovšem probuzení ještě horší než jindy. Kdysi slavný kriminalista má na rukou i kalhotách krev a až po chvíli si vybaví, že ztratil všechno. To tam je idylické manželství s Ráchel, ta tam je zajímavá práce vyučujícího na policejní akademii. Jediné, co mu zbylo, je věrný přítel Jim Beam. A také místo v kanceláři vedle Trulse Berntsena, kde jakožto bývalá legenda smí na přímluvu svého šéfa aspoň třídit papíry. Co si však Harry vybavit nedokáže, jsou události včerejšího večera v baru Jealousy. Jednotlivé střípky vyplouvají na povrch jen pomaloučku, skládají se však ve strašlivý obrázek. Harry si začíná přát, aby se byl vůbec neprobudil, protože i zlý sen je lepší než krutá realita, jíž musí čelit. Ve chvíli, kdy si myslí, že už se dostal na samé dno a víc ztratit nemůže, se navíc objeví jeho dávný nepřítel Svein Finne. Harry má dvě možnosti: skoncovat se vším hned, anebo se ještě aspoň dočasně vzchopit.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Harry Hole"

Audio

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jo Nesbo

Jo Nesbo

Jo Nesbo je světoznámý norský spisovatel a hudebník, proslul zvláště sérií kriminálních románů s vrchním komisařem Harrym Holem, z nichž první vyšel již v roce 1997. Píše ale také thrillery, povídky či knihy pro děti, v nichž jako hlavní postava vystupuje potrhlý vynálezce doktor Proktor. Za svou tvorbu získal řadu domácích i zahraničních literárních ocenění. Jeho knihy se dočkaly překladu do více než padesáti jazyků a celosvětově se jich prodalo již přes 55 milionů.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM