EN

Historický atlas Bible

Enrico Galbiati, Filippo Serafini


Výpravná obrazová publikace vycházející z práce předních italských biblistů
Čeká vás cesta za historií nejznámější knihy všech dob: Bible. Působivá výprava o šedesáti zastaveních začíná v oblasti Úrodného půlměsíce, kde žil Ježíš se svými učedníky, a pokračuje až na posvátnou půdu Jeruzaléma. Důkladně zpracovaný výklad je doplněn o mapy a snímky archeologických nálezů, krajiny i staveb. Vydejte se po stopách biblických příběhů zasazených do kontextu doby a kultury národů, jež obklopovaly Izrael.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Atlante storico de la Bibbia
Původní jazyk italština
Počet stran 280
EAN 9788076013629
Datum vydání 07.10.2021
Věk od 14
Formát 240x310 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 2,183
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Historický atlas Bible je monumentální obrazová publikace, která čerpá z celoživotní práce vynikajícího italského biblisty Enrica Galbiatiho. Odvíjí se před námi cesta o šedesáti zastaveních, jež začíná v prostoru Úrodného půlměsíce, té oblasti Předního východu, v jejímž lůně žili a pracovali hebrejští vůdcové, králové, proroci a mudrci, a také Ježíš a jeho učedníci. Cílem této cesty bude Jeruzalém jako svaté město tří monoteistických náboženství – judaismu, křesťanství a islámu.

Výklad se přidržuje řazení biblických knih a doplňuje líčení mapami, snímky archeologických nálezů, krajiny i staveb. Historické exkurzy zasazují popisované události a reálie do kontextu života obyvatel starověkého Předního východu. Biblické příběhy jsou tak srovnávány s literaturou a hmotnou kulturou národů, jež obklopovaly Izrael.

Tato luxusní výpravná publikace je ideální dárek pro vaše blízké.

Enrico Galbiati (1914—2004), byl mezinárodně uznávaným badatelem, odborníkem na hebrejštinu a blízkovýchodní jazyky. Působil jako prefekt Ambrosiánské knihovny v Miláně.

Filippo Serafini (* 1965) je profesorem biblických jazyků na teologické fakultě Gregoriánské univerzity v Římě a vyučuje úvod do Starého zákona na Istituto Superiore di Scienze Religiose v Apollinare.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Video

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Enrico Galbiati

Enrico Galbiati

Enrico Galbiati (1914—2004) byl italský mezinárodně uznávaný badatel v oblasti biblistiky, odborník na hebrejštinu a blízkovýchodní jazyky. Působil dlouhá léta jako prefekt Ambrosiánské knihovny v Miláně.
Zobrazit profil autora

Filippo Serafini

Filippo Serafini

Filippo Serafini (* 1965) je profesorem biblických jazyků na teologické fakultě Gregoriánské univerzity v Římě a vyučuje úvod do Starého zákona na Istituto Superiore di Scienze Religiose v Apollinare.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM