EN

Pokušení být šťastní

Lorenzo Marone


Příběh, ve kterém každý muž najde kus svého já
Sedmdesátiletý Cesare Annuziata, starý bručoun, sobec a cynik, po smrti své ženy žije sám v bytě v jednom neapolském činžovním domě. S lidmi dobře nevychází, se svými dětmi si moc nerozumí, ale jedno mu nikdo neupře: nakažlivý smysl pro humor.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název La tentazione di essere felici
Původní jazyk italština
Počet stran 224
EAN 9788076010970
Datum vydání 08.04.2019
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 0,351
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Sedmdesátiletý Cesar Annuzia po smrti své ženy žije sám v bytě v jednom z neapolských činžovních domů. Ač zpočátku působí jako „starý morous“, postupem času zjišťujeme, že právě takovou tvář nastavuje svému okolí. Ve skutečnosti jde o přemýšlivého muže, který sice mnohých svých životních rozhodnutí lituje, ale zároveň je odhodlaný užívat si podzim svého života plnými doušky bez ohledu na často odmítavý postoj svého nejbližšího okolí.

Intimní, laskavý, jemně melancholický, ale zároveň pozitivně laděný příběh, jemuž nechybí spád, černý humor a mnohé nezapomenutelné situace a postavy. Cesare, který čtenáře příběhem provází coby vypravěč, je i přes své nedostatky nadmíru sympatickým protagonistou, jemuž se na jeho cestě za štěstím nedá nefandit. Jeho život jako by byl životem kohokoliv z nás, a proto jeho vyprávění působí tak uvěřitelně a aktuálně

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Lorenzo Marone

Lorenzo Marone

Lorenzo Marone (* 1974) vystudoval práva a téměř deset let působil jako advokát. Poté se rozhodl věnovat pouze vlastní tvorbě a stal se spisovatelem na plný úvazek. V roce 2012 debutoval románem Daria. Pokušení být šťastní z roku 2015 je jeho třetí román, který v Itálii zaznamenal značný čtenářský úspěch a byl také zfilmován. Od té doby napsal autor již další čtyři romány, a tím pravděpodobně ještě zdaleka neskončil. Celou jeho tvorbu protíná společný jmenovatel – rodné město Neapol a jeho obyvatelé, často zvláštní až pitoreskní, ale vždy s mistrně odpozorovanými lidskými slabostmi.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM