EN

Noc světlonoše

Případ sestry Fidelmy

Peter Tremayne


Poutavý příběh, bohatý na nečekané zvraty a neznámé podrobnosti ze středověkého Irska.
V předvečer pohanského svátku Samhain najdou Eadulf a válečník Aidan v hranici mrtvého. Muž je oblečený jako řeholník a kdosi na něm vykonal rituální „trojnou smrt“. Případu se ujímá Fidelma s Eadulfem a pátrání je zavádí do tajemného kláštera, o jehož existenci neměli ponětí, byť se nachází nedaleko Cashelu.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Číslo dílu 26
Jazyk čeština
Původní název Night of the Lightbringer
Původní jazyk angličtina
Počet stran 336
EAN 9788076014800
Datum vydání 21.06.2021
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 0,473
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Blíží se nejtemnější noc roku a s ní svátek Samhain, kdy se svět živých potkává se světem mrtvých a lidé se obávají sil z onoho světa. Na hradě Cashel i v městečku v podhradí se konají přípravy na tento významný den, přijíždějí hosté, už stojí velká hranice, kterou při oslavách každoročně ve městě zapalují. A právě v předvečer tohoto pohanského svátku najdou Eadulf a válečník Aidan v hranici mrtvého. Muž je oblečený jako řeholník a kdosi na něm vykonal rituální „trojnou smrt“. Případu se ujímá Fidelma s Eadulfem a pátrání je zavádí do tajemného kláštera, o jehož existenci neměli ponětí, byť se nachází nedaleko Cashelu. A najednou to vypadá, že Fidelma s Eadulfem vyšetřují případy dva, neboť pátrání po vrahovi řeholníka se propojuje s hledáním vzácné knihy ukradené z tajných papežských archivů.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Sestra Fidelma"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Peter Tremayne

Peter Tremayne

Peter Tremayne, vlastním jménem Peter Berresford Ellis (* 1943 v anglickém Coventry ve Warwickshire). Vzhledem ke svým irským, skotským, velšským a bretonským předkům se zaměřil na studium Keltů a keltské kultury. Své akademické vzdělání využil v populárněvědných pracích, stejně jako v beletrii. Dosud vydal 77 knih, 60 povídek a kromě toho publikoval četné přednášky a uveřejnil nepočítaně novinových článků. Pod pseudonymem Peter Tremayne vydal 37 knih, z nichž právě detektivní příběhy o sestře Fidelmě mu vynesly velkou popularitu. Jeho díla vycházejí ve více než dvaceti jazycích.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM