EN

Muzeum nesplněných slibů

Elizabeth Buchan


Vstupte. A minulost si vás sama najde…
Praha, 1986. Angličanka Laure přijíždí do Československa, aby se vyrovnala se smrtí svého otce. Život v nesvobodné zemi jí pomůže pochopit až mladý muzikant, disident, s nímž prožije vášnivý vztah. Paříž, současnost. Muzeum nesplněných slibů je místem zmařených nadějí a ztrát. Laure spravuje muzejní sbírky, které sama obohatila bolestnou vzpomínkou na události ze svého pobytu v Praze a těsně po něm.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr román
Jazyk čeština
Původní název The Museum of Broken Promises
Původní jazyk angličtina
Počet stran 312
EAN 9788074984105
Datum vydání 30.07.2020
Věk od 15
Formát 130x205 mm
Nakladatelství Domino
Hmotnost 0,405
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Paříž, současnost. Muzeum nesplněných slibů je místem naděje i zklamání. Každý vystavený předmět byl kýmsi darován – plechovka od sušenek, svatební závoj, dětská botička. Každý exponát se stal zhmotněním trpké zrady. Muzeum je místem, kam si chodí lidé promluvit s přízraky své vlastní minulosti. Laure, majitelka a kurátorka, do muzejních sbírek také přispěla upomínkou na bolavé vzpomínky ze svého mládí...

Praha, 1986. Laure se snaží usebrat z náhlé smrti svého otce a odlétá do Prahy. Za železnou oponou ji čeká šedivý svět protkaný netušeným nebezpečím. Snaží se pochopit temné politické proudy, které ovlivňují život ve městě, ale její svobodné mysli se to moc nedaří. To se změní, teprve když potká mladého muzikanta, disidenta. Zamiluje se do něj. A vůbec netuší, jaké to pro ni bude mít důsledky.

Teprve po mnoha letech se dokáže Laure opravdu ohlédnout za svou minulostí a vnímat bez bolesti vášnivý vztah, který ovlivnil celý její následný život.

Ke stažení

pdf Příloha.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Elizabeth Buchan

Elizabeth Buchan

Elizabeth Buchan strávila dětství tím, že se každé tři roky stěhovala někam jinam. Žila i v Egyptě a Nigérii. Už tehdy měla v plánu stát se spisovatelkou. Vystudovala angličtinu a historii a poté začala pracovat v nakladatelství Penguin Books. Psala zde propagační texty na knižní přebaly, což pro ni bylo tou nejlepší průpravou. Po svatbě a porodu dvou dětí pracovala jako redaktorka v nakladatelství Random House, než se rozhodla být spisovatelkou na plný úvazek. Nebylo to jednoduché rozhodnutí, ale nikdy ho nelitovala. Jako spisovatelka procestovala celý svět, poznala své čtenáře a mohla se s nimi podělit o lásku ke knihám a čtení. Její krátké povídky vysílalo rádio BBC 4 a vyšly i v mnoha časopisech. Elizabeth je patronkou Guildfordského knižního festivalu, spoluzakladatelkou Claphamského knižního festivalu a byla předsedkyní nejrůznějších literárních soutěží.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM