EN

Desetiminutovky. Přijímací zkoušky z češtiny – 5. třída

František Brož


Desetiminutový hardcore trénink!
Co všechno tě může potkat na přijímačkách? A v jaké podobě? Stránka za stránkou prověří tvoje vědomosti a ukáže ti, co zvládáš a na co si dát pozor. A trvá to jen pár minut! Jelikož ale v této knížce najdeš takových úloh desítky, něco práce to přeci jen bude. Setkáš se s úkoly v podobě jako na přijímačkách a doplňkově i ve formě jiné, ať nejsi zaskočen kdyby cokoli! Pojď na to! Odlišíš spisovné a nespisovné tvary slov, určíš mluvnické kategorie sloves, seřadíš texty podle dějové návaznosti…?

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Desetiminutovky. Přijímací zkoušky z češtiny – 5. třída
Počet stran 96
EAN 9788026615965
Datum vydání 21.01.2021
Věk od 10
Formát 170x243 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,303
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Píšete pravopisně správně?

Rozumíte tomu, co čtete?

Vyznáte se v tvoření slov?

Poznáte, kde použít jaké slovo?

Rozumíte základům české skladby?

Umíte zacházet se základními slohovými a literárními pojmy?

Za těmito otázkami se skrývají naprosto konkrétní znalosti a dovednosti. Třeba to, jestli odlišíte spisovné a nespisovné tvary slov, jednoduchou větu a souvětí, umělecký a neumělecký text, fakta a domněnky… Nebo zda dovedete určit mluvnické kategorie sloves, seřadit texty podle dějové návaznosti, postihnout význam slov… V této knížce najdete takových úloh desítky. A aby to nebylo jen řešení klasických testových úloh, najdete zde i něco navíc – úlohy méně tradiční, které však vaše znalosti dobře prověří.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Desetiminutovky"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
František Brož

František Brož

Celý život se z různých úhlů pohledu zabývá vzděláváním, ať už jako středoškolský a vysokoškolský pedagog, nebo jako autor i recenzent různých publikací, výukových materiálů i článků. V minulosti se intenzivně věnoval problematice ověřování výsledků vzdělávání, i dnes spolupracuje na několika projektech s touto tematikou, přednáší učitelům. Zajímají ho otázky čtenářských dovedností, rád hledá možnosti, jak učinit češtinu a čtení přívětivější a atraktivnější pro žáky, studenty i učitele. I proto začal na vlastních webových stránkách dávat dohromady „na koleně“ elektronický časopis PROČeštinu, ze stejného důvodu společně s manželkou píší knihy, jejichž cílem je vzdělat i pobavit.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM