EN

Český, česká, české

Lukáš Urbánek, Šimon Tatíček


České, moravské i slezské – všechno je tu hezké!
Kde domov můj? Pravda vítězí! Vlajka, hymna, lípa, sto věží… Znáte české symboly? Co se za nimi skrývá a jaký je jejich příběh? Víte, jak vypadaly původní návrhy naší vlajky? Tušíte, jak se objevilo na prezidentské standartě heslo „Pravda vítězí“? A proč je na našem znaku orlice, a ne orel? Smí se státní vlajka sušit na šňůře? Pestrá knížka pro malé vlastence s nadhledem děti i jejich rodiče provede světem národních symbolů. Nabyté znalosti si můžete ověřit v minikvízech na konci každé kapitoly.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Lukáš Urbánek
Jazyk čeština
Počet stran 160
EAN 9788000065229
Datum vydání 29.11.2021
Věk od 10
Formát 125x205 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,292
Typ Kniha
Vazba brožovaná, šitá nitmi

Kde domov můj? Pravda vítězí! Vlajka, hymna, lípa, sto věží… Znáte české státní symboly? Co se za nimi skrývá a jaký je jejich příběh? Víte, jak vypadaly původní návrhy naší státní vlajky? Tušíte, jak se objevilo na prezidentské standartě heslo „Pravda vítězí“? Pestrá knížka s nadhledem děti i jejich rodiče provede nejen světem oficiálních státních symbolů, ale seznámí je i s dalšími národními fenomény. Nabyté znalosti si můžete ověřit v minikvízech.

Česká státní vlajka a státní barvy

Malý a velký státní znak

Česká hymna

Vlajka prezidenta republiky

Státní pečeť

Korunovační klenoty

Česká lípa

Bankovky a osobnosti

České státní svátky

Památné dny

České dějiny v letu staletími

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Lukáš Urbánek

Lukáš Urbánek

Animátor a ilustrátor Lukáš Urbánek vystudoval filmovou a televizní grafiku na VŠUP. Za komiks Adamův deník získal první místo v soutěži Nejkrásnější česká kniha roku 2007. Knihy o Dr. Rackovi, které vytvořil spolu se svou partnerkou, spisovatelkou Miladou Rezkovou, byly oceněny Zlatou stuhou a nominací na cenu Czech Grand Design. Může se pyšnit i oceněním za nejkrásnější knihu roku 2011 (Komiksová etiketa) a výtvarný počin roku 2012 (Hurá na kajak!). Ilustruje také učebnice matematiky Hejnovou metodou. Zabývá se i animací. Spolupracuje s bejbypankovým sdružením Kašpárek v rohlíku a pro děti pravidelně pořádá komiksové dílny a workshopy.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM