EN

Bizarní a zaniklá povolání

Jan Pohunek


Poznejte kuriózní způsoby lidské obživy, o kterých jste dosud ani netušili!
Tato kniha je čtivým a často i vtipným průvodcem po více než 100 nejroztodivnějších profesí, od starověku po současnost. Zjistíte, že existují zaměstnání jako srážeč vlaků, kostelní budič, krmič vší, lepič lega či bematista. Činnost pohřebního klauna, tuliče koček či pojídače hříchů vás možná překvapí, popis práce kokosového bezpečáka rozesměje, nad prací rasa a kata se znechuceně otřesete. Autor Jan Pohunek je etnolog, spisovatel a muzejník.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 200
EAN 9788026437239
Datum vydání 11.11.2021
Věk od 18
Formát 160x230 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,327
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Tato kniha je čtivým a často i vtipným průvodcem po více než 100 nejroztodivnějších profesí, od starověku po současnost. Některé činnosti ve vás vzbudí údiv, jiné odpor, mnohé vás pobaví.

Zjistíte, že existovaly povolání jako tulič koček, pohřební klaun, srážeč vlaků, kostelní budič, krmič vší či pojídač hříchů, nebo že i dnes se můžete ucházet o místo lepiče lega a kokosového bezpečáka.

Autor Jan Pohunek je etnolog, spisovatel a muzejník. K tématu starých a zvláštních zaměstnání se dostává nejčastěji během práce kurátora v Národním muzeu, která sama o sobě není nějak kuriózní, ale i tak nabízí četná překvapení.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit

Recenze

iliteratura.cz - Bizarní a zaniklá povolání

..V knize sice nemůžeme hledat aktuální katalog povolání, na která se máme začít přeškolovat, až pokladní či řidiče nahradí stroje, ale řadu pozoruhodných (místy až) sociologických sond do každodenního života našich předků, které z nekonvenčního úhlu pohledu odkrývají, jak výrazně se mění spektrum činností, o jejichž potřebnosti je většinová společnost přesvědčena a jež odměňuje..
NAPIŠTE NÁM