EN

Malovaná příroda. Barvy v přírodě

Jana Sedláčková, Štěpánka Sekaninová


Pojďte s námi na procházku malovanou přírodou!
Příroda hraje všemi barvami. Ale jak vlastně taková zelená chutná? Jak voní modrá nebo růžová? Který zvuk by mohly připomínat? Věděli jste, že spousta jemných barevných odstínů má svá jména po rostlinách, zvířatech nebo nerostech? Vydejte se s námi na procházku paletou 12 nejznámějších barev a jejich odstínů. Uvidíte, jak jsou s pestrobarevným světem rostlin, živočichů a kamenů vzájemně provázané. V závěru knihy si pak můžete vyzkoušet namíchat barvy stejně znamenitě, jako to umí sama příroda.

Detailní informace

Ilustrátor Magdalena Konečná
Jazyk čeština
Počet stran 32
EAN 9788000063058
Datum vydání 27.09.2021
Věk od 6
Formát 240x320 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,573
Typ Kniha
Vazba vázaná s papírovým potahem bez laminace

Příroda hraje všemi barvami. Ale jak by třeba taková zelená, žlutá, růžová nebo modrá mohly chutnat nebo vonět? Který zvuk by mohly připomínat? Jaké by mohly být na dotek? Věděli jste, že spousta jemných barevných odstínů má svá jména po rostlinách, zvířatech nebo nerostech? Vydejte se s námi na procházku paletou 12 nejznámějších barev a jejich odstínů, které jsou mnohdy úzce a důmyslně propojeny s pestrobarevným světem rostlin, živočichů a kamenů. Lidé je tak mohou mezi sebou snadněji rozlišovat nebo si je lépe zapamatovat. Najdete všechna spojení? V závěru knihy se naučíte míchat barvy stejně znamenitě, jako to umí právě příroda!

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Malovaná příroda"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Štěpánka Sekaninová

Štěpánka Sekaninová

Štěpánka Sekaninová vyrostla a své dětství strávila v kolínských rovinách Polabské nížiny. Ze srdce Čech ji osud zavál do srdce Moravy. Na FF MU vystudovala Český jazyk a historii. Ještě během studií začala pracovat v ČT Brno, kde jako redaktorka zpravodajství procestovala a poznala každý kout Jihomoravského regionu. Ze zpravodajství později přešla na dramaturgii zábavných a dětských pořadů brněnského studia. Vzhledem k tomu, že Štěpánka miluje knihy a celý svůj život touží psát, nezaváhala ani minutu, když se jí na její další životní cestě naskytla příležitost pracovat jako literární redaktorka v Albatros Media. A tak píše, je obklopena nádhernými knihami a plní si svůj dětský sen…
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM