EN

Vraní oko

Michaela Klevisová


Pravda není slepá, vina neuletí. Osmý případ Josefa Bergmana.
Vyšetřování zavede kriminalistu Josefa Bergmana do chatové osady u řeky na jižní Moravě, kde lišky dávají dobrou noc. V okolních mokřadech vzniká nová ptačí rezervace, kterou tam ovšem místní nechtějí. Lidé tak mají spoustu důvodů vzájemně se nenávidět. Bergman musí přijít na to, jak vražda podivínského ornitologa souvisí s nedávnou smrtí pražské profesorky. Pravdu znají snad jen ptáci, kteří nerušeně poletují nad hlavami obětí i podezřelých.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Číslo dílu 8
Jazyk čeština
Počet stran 320
EAN 9788026724599
Datum vydání 27.03.2023
Věk od 18
Formát 125x205 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,44
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Dvojnásobná držitelka ceny za nejlepší českou detektivku Michaela Klevisová se vrací k oblíbenému kriminalistovi Josefu Bergmanovi. Vyšetřování ho tentokrát zavede do chatové osady u řeky na jižní Moravě, kde lišky dávají dobrou noc. V okolních mokřadech vzniká nová ptačí rezervace, kterou tam ovšem místní nechtějí. Lidé tak mají spoustu důvodů vzájemně se nenávidět a podezřívat. Bergman musí přijít na to, jak vražda podivínského ornitologa souvisí s nedávnou smrtí pražské profesorky a dalšími podezřelými okolnostmi. Pravdu znají snad jen ptáci, kteří nerušeně poletují nad hlavami obětí i těch, kteří před druhými něco skrývají.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Video

Další tituly z řady "Detektivky Michaely Klevisové"

Audio

Hodnocení čtenářů

Veronika Staníčková
Michaela Klevisová se pro mě po přečtení této knihy stala Agathou Christie moderní doby. Samozřejmě si tuto teorii budu muset potvrdit u dalších knih autorky. Nyní mě nenapadá autor, jehož styl by se Královně zločinu více podobal. Který by perfektně vystavěl zápletku a propletl postavy. Pro někoho možná bude mít tato kniha mít hodně pomalý začátek. Není to detektivka, ve které najdete mrtvolu v první kapitole. Naopak trvá asi 100 stran než k něčemu pořádně dojde a než přijde na scénu vyšetřovatel. A i v tom vidím onu podobnost s klasickými detektivkami. Vraní oko bude ideální pro ty z vás, kteří nemáte rádi krvavé detektivky, ale naopak vyhledáváte dobře vystavěnou zápletku, hloubku postav a nevadí vám, že jich je možná trochu víc.
Tereza Formánková
Jsou autoři, u nichž s jistotou vím, že se mi jejich knihy budou líbit. To platí pro Michaelu Klevisovou, od které jsem zatím přečetla Prokletý kraj a moc se mi líbil. Teď se ke mně dostala tato novinka, která je už 8. dílem série s vyšetřovatelem Josefem Bergmanem. I bez znalosti předchozích dílů jsem byla nadšená! Ihned jsem si oblíbila kriminalistu Bergmana a jeho rozvážný a precizní styl vyšetřování. Příběh se odehrává v odlehlé jihomoravské chatové osadě u řeky, kde se v přilehlých mokřadech začíná objevovat vzácné ptactvo. Místní nadšení ornitologové jásají a chtějí tu vybudovat ptačí rezervaci, ovšem ne každý starousedlík s tímto záměrem souhlasí. Když jsou však v osadě, kde se obvykle nic vzrušujícího neděje, nalezeny mrtvoly, vyšetřovatel Bergman se svou kolegyní Sedlákovou musejí přijít na kloub nejedné podezřelé záhadě. Skvělý detektivní příběh, který plyne poklidně, což mu však neubírá na napínavosti. Čtivá detektivka s pěkně propracovanými postavami a tak akorát spletitými vztahy, velmi se mi líbilo i prostředí chatové osady a sousedního statku. Autorka nám o každé stěžejní postavě odhalila i její minulost, abychom si snad lépe udělali představu o vrahovi a nakonec se přesvědčili, že všechno je samozřejmě úplně jinak. Velice doporučuji a už se těším až si přečtu celou sérii!

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Michaela Klevisová

Michaela Klevisová

Narodila se v roce 1976 v Praze. Vystudovala žurnalistiku na Univerzitě Karlově a od roku 1997 v tomto oboru pracuje. Jejím největším koníčkem je cestování. Nejraději navštěvuje severské země. Již v dětství propadla světu koňských dostihů, o něž se intenzivně zajímá dodnes. Za svou prvotinu, román s detektivní zápletkou Kroky vraha, obdržela od české sekce Asociace autorů detektivní literatury (AIEP) Cenu Jiřího Marka za nejlepší detektivní knihu roku. Stejný úspěch zopakovala i s románem Dům na samotě (2011). Obě knihy jsou součástí oblíbené krimi série s vyšetřovatelem Josefem Bergmanem.Odbočkou z detektivního žánru je román o zločinu z Pošumaví Prokletý kraj (2021). Klevisová je také autorkou tří povídkových sbírek o lidech a jejich kočkách.
Zobrazit profil autora

Recenze

ctemeceskeautory.cz - Vraní oko

...„Moje doporučení patří zejména milovníkům detektivních případů ve stylu současných seriálových hitům HBO, jako je Mare z Eastownu nebo Ostré předměty. Vzrušeně budete se zatajeným dechem otáčet list za listem a budete mít problém Vraní oko odložit.“...
NAPIŠTE NÁM