EN

Kuchařka při onemocnění dnou

Růžena Milatová


Nemoc králů, jež postihuje asi 10 % populace České republiky
Kuchařka z edice Vaříme s dietní sestrou je určená pacientům, kterým byla diagnostikována dna a vysoká hladina kyseliny močové. Kuchařka od nutriční terapeutky z IKEMu je návodem na stravování v akutním stadiu nemoci, ale i pomocníkem ve výběru potravin ve stadiu chronického onemocnění k předcházení problémů.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 104
EAN 9788076016262
Datum vydání 18.04.2022
Věk od 18
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 0,173
Typ Kniha
Vazba brožovaná, šitá nitmi

Tato kuchařka z edice Vaříme s dietní sestrou je určená pacientům, kterým byla diagnostikována dna a vysoká hladina kyseliny močové. Dna neboli podagra či lidově pakostnice je onemocnění projevující se metabolickou poruchou purinů. Při nemoci dochází k ukládání krystalek kyseliny močové do kloubů, ledvin a šlach, nebo jejich okolí. Uložené krystalky vyvolávají bolestivé zarudnutí a až akutní záchvat. Kuchařka od nutriční terapeutky z IKEMu je návodem na stravování v akutním stadiu nemoci, ale i pomocníkem ve výběru potravin ve stadiu chronického onemocnění k předcházení problémů spojených s akutními stavy.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Růžena Milatová

Růžena Milatová

Růžena Milatová vystudovala střední zdravotní školu, obor dietní sestra. V současné době pracuje jako nutriční terapeut ve společnosti IKEM. Své znalosti a zkušenosti zúročuje v úspěšných dietních kuchařkách.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM