EN

Sídliště Svět

Iva Kokinopulosová


Příběh o obyčejných lidech, jejich neobyčejných životech a jednom velkém tajemství.
Za dveřmi každého bytu na sídlišti Svět se odehrává jiný příběh. Sedmdesátiletá Sára se vyrovnává se svou temnou minulostí. Proč vyměnila lidi za knihy? Životem unavená Marie se stará o svého malého vnuka. A mladá rodina Novotných se vypořádává s každodenními výzvami, které život přináší. Sídlištní kolorit dotvářejí dva bezdomovci a nerozluční kamarádi Roman a Václav toužící po opravdové svobodě. Co se stane, když našim hrdinům do života vstoupí hned několik zdánlivě malých náhod?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr novela
Jazyk čeština
Počet stran 136
EAN 9788076508934
Datum vydání 30.01.2023
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Pointa
Hmotnost 0,169
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Za dveřmi každého bytu na sídlišti Svět se odehrává jiný příběh. Pojďte některé z nich prožít spolu s jejich obyvateli.

Sedmdesátiletá Sára se vyrovnává se svou temnou minulostí. Proč vyměnila lidi za knihy? Životem unavená Marie se stará o svého malého vnuka. A mladá rodina Novotných se vypořádává s každodenními výzvami, které život přináší. Sídlištní kolorit dotvářejí dva bezdomovci a nerozluční kamarádi Roman a Václav toužící po opravdové svobodě.

Co se stane, když našim hrdinům do života vstoupí hned několik zdánlivě malých náhod? Může být všechno jinak, než si každý z nich představoval? A jak se nakonec vyrovnají se vším, co si pro ně život přichystal?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Eva Francová
Různí lidé, různé příběhy, jedno sídliště. Sára se vyrovnává se svou minulostí a má raději knihy než lidi. Marie je neustále unavená a musí se starat o malého vnuka. Rodina Novotných se musí vypořádat s běžnými problémy, které život přináší. A pak je tu Roman a Václav, ti sice na sídlišti nebydlí, ale jsou jeho nedílnou součástí. Ponořte se do neobyčejných životů obyčejných lidí. Do této knihy jsem jen nakoukla a nemohla jsem přestat číst. Zaujala mě natolik, že už jsem ji nemohla dát z ruky. Nejen tajemství hlavní hrdinky Sáry je hnacím motorem, co nás nutí číst dál a dál. Ale bavilo mě poznávat i další obyvatele sídliště. I to, jak se jejich životy občas prolnou. Ač novela na pár stránkách, autorce se tu podařilo vykouzlit skvělou atmosféru a má výborně vykreslené jednotlivé postavy. Celkově to, jak autorka píše se mi moc líbilo, dokázala mě opravdu pohltit a vyvolala ve mně různé emoce. Chvíli jsem se musela usmívat, někdy jsem byla smutná, a i nějaká ta slzička ukápla. Nesmím zapomenout ani na to, co mám v knihách ráda, a to, zmínky o dalších známých knihách. Knihovna s příběhem? Úžasné! V příběhu mi bylo moc dobře a jen nerada jsem se se Sárou a s ostatními loučila. Stavte se za nimi na sídlišti Svět i Vy.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM