EN

Dvě naprosto stejné princezny. Jeden trůn. Co by se tak mohlo zvrtnout?
Wren a Rose jsou dvojčata z královského rodu, jež osud poslal každé jiným směrem. Rose vyrostla v královském paláci pod dohledem poručníka a vůbec netuší, že má sestru. Wren je čarodějka a odmala se připravuje na to, že těsně před korunovací zaujme Rosino místo – jen tak zajistí, že v její zemi skončí hon na čarodějnice. Když si dívky vymění místa, je zaděláno na potíže, ve kterých sehrají roli pohlední strážci, nevázaná magie i mocichtiví šlechtici. Na čí hlavě nakonec koruna skončí?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Původní název Twin Crowns
Původní jazyk angličtina
Překladatel Radka Kolebáčová
Počet stran 496
EAN 9788076617063
Datum vydání 15.05.2023
Věk od 14
Formát 130x200 mm
Nakladatelství COOBOO
Edice HumbookTip
Hmotnost 0,476
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Wren Greenrocková odjakživa ví, že jednoho dne nahradí svou sestru, korunní princeznu, na jejím místě v paláci. Od narození ji trénují k tomu, aby se vrátila tam, kde zemřeli její rodiče, a zmocnila se jediného člověka, který tehdy přežil a zůstal. Je odhodlaná udělat všechno pro to, aby převzala moc v království a ochránila tak společenství čarodějnic, které miluje. Nebo by to alespoň udělala, kdyby ji v paláci nerozptyloval jistý pohledný strážce a její neklidná magie neměla ve zvyku působit problémy.

Princezna Rose Valhartová zase ví, že s mocí přichází i zodpovědnost. Má se přivdat do chladného, nelítostného království a ona rozhodně nezahodí svoje královské povinnosti jen proto, že se probudila uprostřed pouště ve společnosti pohledného únosce. Ale život mimo palácové zdi je daleko dobrodružnější a krásnější, než si kdy představovala, a čarodějnice, kterých se dlouho bála, možná budou nakonec rodinou, již celý život nevědomky postrádala. Dvě sestry, které byly rozděleny při narození a vychovávány v naprosto odlišných světech, se teď poznají daleko víc, než by se dalo čekat. Ale zatímco se blíží korunovace a ony obě touží uplatnit svá rodová práva, hrozivý Willem Rathborne pracuje na tom, aby ani jedna z nich neuspěla. Komu nakonec na hlavě spočine koruna?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Korunní princezny"

Hodnocení čtenářů

Andrea Mayer
Korunní princezny, nejdou nazvat jinak než jako příjemná oddechovka s pohádkovou atmosférou. Wren vyrůstala jako čarodějnice a celý život trénovala, aby mohla bez povšimnutí nahradit svou sestru. Rose je zase rozmazlenou princeznou, toužící po dobrodružství. Dvě sestry, vychovávané v odlišných světech a jedna koruna. Jak to celé skončí? Co mě nejvíc bavilo jsou dva pohledy, v tom se autorské duo blýsklo a líbil se mi i kontrast mezi sestrami. Provedení už trochu pokulhávalo. Například Wren se celý život připravuje, že zaujme sestřino místo a pak dělá úplně zbytečné chyby. Rose by se zase mohla víc soustředit na to, že ji unesli než aby se jí z únosce podlamovala kolena. Nakonec to ale byla právě Rose, komu se dostalo většího vývoje. Magický systém byl opravdu zajímavý, čarodějnice jsou rozděleny do tříd s různými pravidly a nezbytnostmi pro fungování každé z nich. Zajímavé jsou i jejich tradice a legendy. Jen by to chtělo ještě trochu rozvinout. Děj byl chvílemi dost předvídatelný a celkově mám z příběhu rozporuplné pocity. Možná je to tím, že tak úplně nespadám do cílové skupiny a doporučila bych ho spíš mladším čtenářům nebo těm, kdo nemají v tomto žánru moc načteno. Celkový vizuál knihy chválím, obálku má na svědomí Charlie Bowater a jako vždy odvedla skvělou práci. 3 - 3,5*
Anna Martincová
Korunní princezny jsou neskutečný klišéčko a to mě baví jen když je dobře napsané a zrovna tohle se mi opravdu líbilo. Přišlo mi super i to, že to píšou dvě autorky a to každá z pohledu jedné sestry. Zaujalo mě to jak anotací, tak už námětem dvojčat, ketré byly rozděleny krátce po porodu a zatímco Rose si vyrůstá v přepychu v paláci a nemá vůbec tušení o své sestře Wren, která vyrůstá mezi čarodějkami a od malička čeká na zastoupení Rose na královském trůně. Sice v knize nenajdeme žádný velký zvrat, ale i přesto je to čtivé . Kdybych se měla rozhodnout, jestli mám radši Rose nebo Wren, asi bych řekla Wren. Rose pro mě byla na začátku strašně otravná, pak se to trochu zlepšilo, ale i tak u mě pořád vyhrává Wren, sice občas jednala poněkud zbrkle, ale i tak. Samozřejmě nesmí chybět ani romantická linka a máme tu překvapivě hned dvě. Obě byly jasné už od začátku, nebo aspoň mně byly jasné. V jedné máme takový menší zvrat na konci, za který jsem byla teda trochu naštvaná, ale uvidíme jak se to vyvrbí v další knize. Hodnocení dávám 4,5 *

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Catherine Doyleová

Catherine Doyleová

Catherine Doyleová vyrostla na pobřeží Atlantského oceánu. Lásku k literatuře v ní probudily slavné irské mýty a legendy. Je autorkou young adult trilogie Blood for Blood a několika čarovných knih pro mládež, mezi něž patří oceněná trilogie Bouřňákův ostrov. Catherine žije v západním Irsku se svým snoubencem Jackem a jejich psem Cali.  
Zobrazit profil autora

Katherine Webberová

Katherine Webberová

Katherine Webberová pochází z Jižní Kalifornie a většinu svého dětství prožila v pouštním městě Palm Springs. Je autorkou dívčího románu Only Love Can Break Your Heart a fantasy románu pro mládež The Revelry. Mladším čtenářům jsou určeny její série Sam Wu Is Not Afraid, Space Blasters a Dragon Realm, které vytvořila společně se svým manželem, Kevinem Tsangem. V současné době žije v Londýně se svým mužem a malými dcerkami.
Zobrazit profil autora

Recenze

Databazeknih.cz - Korunní princezny

...„Příběh napsaly dvě autorky a já se trochu bála, jak to bude působit, ale musím říct, že je to parádní. Tím, že každá z nich psala jednu postavu je to ještě lepší a myslím si, že právě to tomu dodává šmrnc. Wren a Rose se ve vyprávění střídají, takže čtenář ví o všem, co se kde děje, jak se která z nich cítí a co plánují.“..

kniznipristaviste.blogspot.com - Korunní princezny

..„Skvělá zápletka o záměně sester dvojčat mě bavila od první strany. Ačkoliv má kniha skoro pět set stran nemusíte se bát, že by se kniha nějak vlekla. Není ani nijak zdlouhavý začátek, příběh začíná téměř okamžitě únosem princezny, takže jste od anotace ihned ponořeni do děje a společně s Rose se dozvídáte celou pravdu.“..
NAPIŠTE NÁM