EN

V brdském údolí bublá něco temnějšího než kalné vody rybníků
Emina kamarádka zmizí bez jediného slova. O dva dny později se v nedaleké vesničce objeví tělo. Probralo se v údolí protkaném říčkou Litavkou, jejími slepými rameny a starodávnými mlýny k životu něco děsivého? Nebo zaúřadovala obyčejná lidská zloba? Celý případ smrdí bahnem a pořádným průšvihem i kvůli Emě, která se vyšetřovatelům neustále motá pod nohy. Dojde k odhalení pachatele dřív, než vodník zaklapne pokličku na hrníčku s novou dušičkou?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 304
EAN 9788026724230
Datum vydání 09.02.2023
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,431
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Ema Štípalová pátrá po své kamarádce, která bez jediného slova vysvětlení zmizela. O dva dny později se ve vesničce, v níž její přítelkyně bydlela, objeví mrtvola. Probralo se v údolí protkaném říčkou Litavkou, slepými rameny, náhony a starodávnými mlýny k životu něco děsivého? Něco temnějšího než kalné vody rybníků a pověsti, které je oplétají?

Nebo zaúřadovala obyčejná lidská zloba?

Tomáš Vyskočil a Honza Richter dostávají případ, který smrdí bahnem a pořádným průšvihem, díky Emě, která se jim tvrdošíjně motá při vyšetřování pod nohy. Stihnou ho rozlousknout dřív, než vodník zaklapne pokličku na hrníčku s novou dušičkou?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Lucie Mazuchová
Vodník - Tereza Bartošová Evina kamarádka zničehonic zmizí. Evě je to divné a tak ji nahlásí jako pohřešovanou. Rozjíždí se tu pátrání, dokud není nalezeno tělo. Tereza Bartošová je pro mne novým objevem mezi českou krimi literaturou. Musím přiznat, že mne okouzlila svým nadáním a nemůžu se dočkat až si přečtu další knihu z jejího pera. Autorka dokázala bravurně nastolila tempo a nikam zbytečně děj nezaváděla. Měl příjemný plynulý spád a byl realisticky popsaný. Oceňuji zasazení příběhu do českého prostředí, díky němuž se člověk cítí být více součástí pátrací akce a vyšetřování. Tereza Bartošová tu dokázala rozvinou pochmurnou temnou atmosféru, která se čtenáři dokáže dostat pod kůži. Od Vodníka nečekejte potoky krve, spoustu mrtvol a klikaře vyšetřovatele, kteří na co sáhnout, to se jim povede. Tady najdete lidský přístup, kdy policie vyšetřuje případ na základě postupného nalézání stop a prověřování výpovědí. A ano i sem tam se zmýlí, ale o to více se mi kniha líbila. Jsem také ráda, že konečně někdo zpracoval téma našich tradičních strašidel. Pokud se mýlím, opravte mě, ale já doteď nenarazila na českou knihu, ne dětskou, který se inspiruje těmito postavami. Ve finále nevím, co bych měla knize vytknout. Myslím si, že tu máme novou hvězdu českých současných detektivek. Pokud hledáte oddechový krimi příběh, tak Vodník je přesně pro vás. Já ho mohu vřele doporučit. Hodnotím 5/5⭐️

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Tereza Bartošová

Tereza Bartošová

Narodila se v Příbrami. Vystudovala 1. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy a pracuje jako lékařka. Je matka tří úžasných dětí, miluje čokoládu, metal a turistiku. Debutovala v roce 2023 detektivním románem Klekánice, který následoval úspěšný román Vodník. Představila v nich sympatickou dvojici příbramských vyšetřovatelů Tomáše Vyskočila a Honzu Richtera. Dceřina kletba je třetím pokračováním detektivní série z Příbramska.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM