EN

Jak se stavěly nové divy světa

Tom Velčovský, Jiří Bartůněk


Unikátní srovnání světové architektury, jednotlivých stavebních postupů, kultur celého světa a rozličných historických období.
Jedinečný průřez Novými divy světa ze seznamu sestaveného v celosvětové anketě, ve které hlasovalo v rozmezí let 2000 - 2007 přes 600 milionů lidí. Tyto nové divy můžeme stále navštívit a vidět je na vlastní oči! Autorem je archeolog Jiří Bartůněk zaměřující se na architekturu, stejně jako Ilustrátor Jan Šrámek, jenž se zaměřuje na architekturu a design.

Detailní informace

Ilustrátor Jan Kolouch Šrámek
Jazyk čeština
Počet stran 48
EAN 9788000069357
Datum vydání 13.02.2023
Věk od 9
Formát 240x320 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,586
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Seznam klasických divů světa existuje již mnohá staletí a tehdejší zázraky starověké architektury vybírali privilegovaní učenci. Nových sedm divů světa vybíralo přes 600 milionů lidí, kteří pro stavby hlasovali od roku 2000 do roku 2007. Velká čínská zeď, jordánská Petra, římské Koloseum, indický Tádž Mahal a jihoamerické Chichén Itzá, Machu Picchu a socha Krista Spasitele. Tyto stavby jsou jedinečným průřezem světovou architekturou a nabízejí nám unikátní možnost srovnat nejen jednotlivé přístupy, ale také kultury celého světa i rozličná historická období. Pojďte s námi cestovat napříč světem i časem a nahlédněte pod pokličku vzniku stavebních monumentů, jež pomohly tvarovat souSeznam klasických divů světa existuje již mnohá staletí a tehdejší zázraky starověké architektury vybírali privilegovaní učenci. Nových sedm divů světa vybíralo přes 600 milionů lidí, kteří pro stavby hlasovali od roku 2000 do roku 2007. Velká čínská zeď, jordánská Petra, římské Koloseum, indický Tádž Mahal a jihoamerické Chichén Itzá, Machu Picchu a socha Krista Spasitele. Tyto stavby jsou jedinečným průřezem světovou architekturou a nabízejí nám unikátní možnost srovnat nejen jednotlivé přístupy, ale také kultury celého světa i rozličná historická období. Pojďte s námi cestovat napříč světem i časem a nahlédněte pod pokličku vzniku stavebních monumentů, jež pomohly tvarovat současný svět.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Tom Velčovský

Tom Velčovský

Tom Velčovský vystudoval Audiovizuální tvorbu na Slezské univerzitě, kde se zaměřil na tvorbu scénářů a storyboardů. Po studiu se věnoval reklamě, ale později se rozhodl pro tvorbu dětských knih a kreslení komiksových stripů.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM