EN

Host

B.A. Paris


Strach přichází bez pozvání
Iris a Gabriel mají krásný dům na britském venkově, úspěšnou dceru a dobré přátele Laure a Pierra, kteří žijí v Paříži. Když se však Gabriel stane svědkem tragické události v nedalekém lomu, zdánlivé štěstí se rozplyne. Ve vypjaté situaci se v jejich domácnosti objeví nečekaný host – Laure, která přebírá Irisinu identitu a zajímá se o záhadné úmrtí. Navíc není jedinou podezřelou osobou, která se ve městě paralyzovaném strachem objeví. Ustojí manželství Iris a Gabriela všechny nástrahy?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název The guest
Původní jazyk angličtina
Překladatel Markéta Jansová
Počet stran 328
EAN 9788026726654
Datum vydání 06.06.2024
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,43
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

B.A. Paris rozehrává napínavý thriller z prostředí britského venkova. Manželství Gabriela a Iris je idylické až do chvíle, kdy se v jejich domově nečekaně objeví rodinná známá Laure. Tvrdí, že kvůli skandálnímu odhalení opouští manžela Pierra, a hledá u nich dočasný azyl. Postupně však přebírá Irisinu identitu a její návrat do Paříže se neustále odkládá a komplikuje. Gabriel se navíc musí vyrovnat s nepříjemným traumatem. Jako břímě v sobě nese poslední slova mladého muže, který před jeho očima naposledy vydechl v nedalekém kamenolomu. Jeho smrt však není zdaleka poslední tragédií. Poklidné vztahy naruší strach a vzájemné podezřívání. Jak dobře vlastně známe své nejbližší?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Magda Závodná
Iris a Gabriel jsou manželé, kteří se po dovolené vrací do svého domu a tam je čeká jejich společná kamarádka Laure. Ta má problémy se svým manželem Pierrem a než se to všechno vysvětli, přijela za Iris a Gabrielem. Jejich soužití je ze začátku klidné a oba se snaží Lauru podpořit. Časem však jim začne nečekaná návštěva vadit a i to, že Laura nechce problémy s Pierrem nijak řešit. Do toho Gabriel řeší osobní problémy a situací k řešení je nějak moc na všechny. Co se v rodině děje a jak nakonec dopadne Lauřino manželství? Můj názor: měla jsem od novinky B. A. Paris velká očekávání, ale za mě to byl spíš průměr. Ze začátku jsem se do knihy nemohla začíst a chování všech postav mi prostě nesedělo. Ani jeden z nich nebyl můj favorit, kterému bych tzv. “fandila”. Možná až na konci Epilog dodal knize grády a trochu vylepšil celkový dojem. Závěr byl tedy překvapivý a nečekaný. Ale i tak řadím knihu Host spíše do průměrných knih
Veronika Vášová
Co na tuhle knížku říct…přemýšlím, kdy naposledy se v knížce objevilo TOLIK nesympatických postav. Aspoň jedný přece chcete fandit, no ne? Tak to hodně štěstí! Dočkáme se totiž chaotického chování, zápletky a podzápletek, které ovšem tentokrát nedokáží úplně zaujmout a finále má být asi šokující - tenhle závěr mě samozřejmě nenapadl, ale ani tak jsem vlastně překvapená nebyla. B. A. Paris patří mezi nejlepší autorky psychothrillerů, poslední doby. Na druhou stranu napsat jako prvotinu Za zavřenými dveřmi, to člověk pak sám sebe těžko překonává. Knížce rozhodně nechybí čtivost, kdybych nedělala pauzy, mám to za jeden den přečtený, ale to prostě není všechno. Kniha čtena v rámci spolupráce s Albatros Média.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
B.A. Paris

B.A. Paris

B. A. Paris pochází z francouzsko-irské rodiny. Vyrůstala v Anglii, později se ale s rodinou přestěhovala do Francie, kde několik let pracovala v mezinárodní bance, poté se rekvalifikovala na učitelku a s manželem založila jazykovou školu. Nyní opět žijí v Anglii a mají spolu pět dcer. Její literární kariéru odstartoval psychologický thriller Za zavřenými dveřmi, který se stal světovým i českým bestsellerem. Následovaly další úspěšné tituly V pasti lží, Přiveď mě zpátky, Dilema a Terapie.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM