EN

Věk autoritářů

Jak kult vládců silné ruky ohrožuje demokracii ve světě

Gideon Rachman


Kdo ochrání svět před samozvanými autoritáři?
Samozvaní autoritáři se na domácím poli tváří jako ochránci obyčejných lidí před vlivem globalistů, v zahraničí vystupují coby hrdé ztělesnění vlastního národa. A kamkoli přijdou, rozdmýchávají silný kult osobnosti. Jak a proč tento autoritářský styl vůdcovství vznikl? Jak pravděpodobné je, že uvrhne svět do války? A jakých sil je namístě použít, aby udržely tyto autoritáře na uzdě? Právě na tyto otázky hledá kniha Věk autoritářů odpovědi.

Detailní informace

Žánr politika
Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Počet stran 304
EAN 9788088433446
Datum vydání 28.03.2024
Věk od 14
Formát 145x204 mm
Nakladatelství N media
Edice Edice N
Hmotnost 0,409
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Samozvaní autoritáři – od Trumpa, Putina a Bolsonara až po Erdo?ana, Siho či Módího – se v poslední době stali jedním z nejvýraznějších rysů globální politiky. Na domácím poli se tváří jako ochránci obyčejných lidí před strašlivým vlivem globalistů, v zahraničí vystupují coby hrdé ztělesnění vlastního národa. A kamkoli přijdou, rozdmýchávají už tak dost silný kult osobnosti.

Jak a proč tento autoritářský styl vůdcovství vznikl? Jak pravděpodobné je, že uvrhne svět do války a ekonomického kolapsu? A jakých liberálních sil je namístě použít, nejen aby udržely tyto autoritáře na uzdě, ale aby celý trend autoritářství vůbec stihly zvrátit? Kniha Věk autoritářů na tyto základní otázky odpovídá a nabízí čtenářům nové, neotřelé vyobrazení našeho světa.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM