EN

Paličkování hrou

Lenka Malátová


Paličkování od A až po Z
Knihu ocení úplní začátečníci, ale i krajkářky, které si paličkování již osvojily. Autorka v knize provází cestou od vzorníčků s kombinací plátna a polohodu, přes podvinky v podobě jablíček a hruštiček, kde začíná u jednoduchých tvarů a končí složitějšími technikami, až po prostorové různobarevné krajky. Cílem knihy je představit paličkování jako radostnou hru – hru technik, materiálů a vlastní fantazie.

Detailní informace

Žánr řemesla
Ilustrátor Petr Foltýn
Jazyk čeština
Počet stran 136
EAN 9788026620037
Datum vydání 19.09.2024
Věk od 15
Formát 210x270 mm
Nakladatelství EDIKA
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Již čtvrté pokračování úspěšných knih o paličkování přináší mnoho inspirace jak pro úplné začátečníky, tak pro krajkářky, které si toto krásné řemeslo již osvojily. Lenka Malátová, zkušená krajkářka a lektorka kurzů paličkování, pojala knihu především jako impuls ke hře s krajkou. Jejím záměrem je probudit tvořivost nadšených čtenářek/krajkářek, které na základě pochopení klasických technik dojdou k vlastnímu osobitému vyjádření. Autorka v knize provází cestou od vzorníčků s kombinací plátna a polohodu, přes podvinky v podobě jablíček a hruštiček, kde začíná u jednoduchých tvarů a končí složitějšími technikami, až po prostorové různobarevné krajky. Cílem knihy je představit paličkování jako radostnou hru – hru technik, materiálů a vlastní fantazie. Zapalte v sobě tvořivou jiskru a vytvořte krajku, do které vložíte kousek sebe. K tomu máte v rukou dokonalého pomocníka, rádce a průvodce.

O autorce:

Lenka Malátová (1967) pochází z krajkářského kraje – z Brandýsa nad Orlicí. Paličkované krajce, která se stala jejím celoživotním posláním, se profesionálně věnuje již více než dvacet let. Po absolvování Školského ústavu umělecké výroby v Praze pracovala jako krajkářka v ateliéru Otýlie Borské, poté nastoupila na místo učitelky ručně paličkované krajky. V současné době vede vlastní kurzy paličkování v Brně, zúčastňuje se mezinárodních krajkářských soutěží a setkání, pořádá výstavy a publikuje v časopisech. Smyslem její práce je zachovat krajkářské řemeslo pro další generace a nadchnout pro ně své následovníky.

Další tituly z řady "Paličkování"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM