EN

Microsoft Excel 2007/2010

Hotová řešení

Josef Pecinovský


Rychlá a praktická řešení vašich nejrůznějších problémů v novém Excelu
Nejoblíbenější program sady Office nabízí nekonečné možností využití. V běžných přiručkách k nim však vede zdlouhavá cesta. Naučte se využít Excelu v každodenní praxi jednoduchým a praktickým způsobem bez zbytečné teorie. Ve více než 120 řešeních se naučíte využívat Excelem nejen ke tvorbě a provazování běžných tabulek a seznamů, ale též k provádění finančních a jiných výpočtů či tvorbě grafů a kontingenčních tabulek.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 256
EAN 9788025135754
Datum vydání 16.08.2011
Věk od 0
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,44
Typ Kniha + CD
Vazba brožovaná lepená

Vyznáte se v prostředí Excelu, ale přesto trávíte zbytečně mnoho času hledáním způsobu, jak transponovat tabulku, jak se zbavit chybových hlášení nebo jak zobrazit v grafu nesouměřitelné hodnoty? Nepotřebujete klasickou příručku, ale sbírku praktických řešených úloh?

Zkušený autor vám pomocí názorných krokových postupů ukáže, jak řešit nejčastější úkony a problémy v Excelu 2007 a 2010. Více než 180 tematicky rozdělených řešení doprovází množství příkladů použití a tipů, které vám mohou výrazně urychlit a zefektivnit práci. Kniha představuje unikátní sbírku každodenních úloh, od jednoduchých po složité, které můžete sami okamžitě snadno použít v praxi.

Postupy uvedené v knize zahrnují mimo jiné tato témata:

* Filtrování seznamu podle několika kritérií, hodnot a barev

* Odstranění duplicitních údajů, prevence vkládání nesprávných hodnot

* Úprava a tvorba vlastního stylu tabulky

* Obrácení seznamu vzhůru nohama a hromadná záměna obsahu

* Změna a přizpůsobení nastavení pásu karet

* Vytvoření minigrafu a grafu z několika různých tabulek

* Zabezpečení, zobrazení a skrytí listů a sešitů, využití skupin listů

* Filtrování a aktualizace kontingenční tabulky

* Spouštění maker pomocí jednotlivých objektů v listu

Na přiloženém CD najdete zdrojové soubory použité v knize, 60denní zkušební verzi sady Microsoft Office 2010 a další užitečné nástroje, šablony a tabulky.

Josef Pecinovský, úspěšný spisovatel především v žánru sci­fi, pracoval také jako pedagog a správce sítě. Nyní si užívá zaslouženého důchodu, občas zpestřeného pedagogickou a spisovatelskou činností. Doposud napsal několik desítek příruček z oblasti Microsoft Windows, Microsoft Office a zpracování videa.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Josef Pecinovský

Josef Pecinovský

Josef Pecinovský pracoval jako učitel v oboru informačních technologií na střední škole od roku 1990 až do odchodu do důchodu. Kromě toho jeden čas působil jako správce sítě a vedl počítačové kurzy. Napsal pro různá nakladatelství více než šest desítek příruček především z oblasti kancelářských programů, Windows a programů pro střih videa. Je také úspěšným autorem science fiction. Publikoval více než dvacet samostatných knih a několik desítek povídek.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM