EN

Otázka viny

Jorn Lier Horst


Odsouzený vrah. Anonymní dopisy. Nebezpečná hra, ve které jde o všechno.
William Wisting si od zločinu neodpočine ani během dovolené. Když mu přijde anonym odkazující na dávno vyřešenou vraždu sedmnáctileté dívky, rozhodne se případ přezkoumat. Zdá se, že něco nesedí… a další dopisy to potvrdí. Vrchního komisaře se zmocňuje nepříjemný pocit, že s ním tajemný pisatel manipuluje jako s loutkou. Podaří se mu odhalit jeho identitu a motiv? A co když vše souvisí s jiným, velmi podobným případem? Pravda je zahalená v mlze iluzí – Wisting ji však hodlá najít za každou cenu.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr detektivka
Číslo dílu 15
Jazyk čeština
Původní název Sak 1569
Původní jazyk norština
Počet stran 376
EAN 9788076624870
Datum vydání 29.05.2023
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Hmotnost 0,49
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

William Wisting si od zločinu neodpočine ani během dovolené. Když mu přijde anonym odkazující na dávno vyřešenou vraždu sedmnáctileté dívky, rozhodne se případ přezkoumat. Zdá se, že něco nesedí… a další dopisy to potvrdí. Vrchního komisaře se zmocňuje nepříjemný pocit, že s ním tajemný pisatel manipuluje jako s loutkou. Podaří se mu odhalit jeho identitu a motiv? A co když vše souvisí i se současným zmizením další mladé ženy? Pravda je zahalená v mlze iluzí – Wisting ji však hodlá najít za každou cenu.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "William Wisting"

Audio

Hodnocení čtenářů

Iva Šindelková
Za možnost spolupráce děkuji Albatrosmedia. Zatím nejčerstvější případ detektiva Williama Wistinga. Styl je opět čtivý, opět v er formě. Autor udržuje vyváženou dávku napětí. V tomto díle jeden nový případ nutí WW pátrat ve starém případu. Kapitoly věnující se případu z minulosti jsou označeny datem. Zároveň se rozplétají dvě časové linky, které naznačují čtenáři časovou osu případů a myšlenkové pochody a procesy kriminalistů i zločinců. Přestože jsem se pří závěru nemohla zbavit dojmu, že už šlo o mírně překombinované rozuzlení, nic to neměnilo na čtivosti. Příběh plynul přirozeně, nechybělo překvapení na konec. Opět se zde setkáváme s norskými reáliemi. Autor opět popisuje procesy, myšlenkové pochody, a to tak umně, až jsem si říkala, kde je hranice toho, aby detektiv neprozradil z pozadí procesů až moc a jaký je vlastně kodex. Obě čtené knihy jsou čtivé, ovšem nemohu se zbavit dojmu, že jsem nebyla emočně tak zasažená a vzorec scénáře se mi zdál u obou podobný. Autor byl letos osobně v Praze na autogramiádě a mě moc mrzelo, že jsem se z pracovních důvodů nemohla účastnit. Člověk by tak získal ještě další rozměr.
Hana Kristínová
Až teď jsem vlastně zjistila, že kniha je 15. dílem série, ale vůbec jsem to v příběhu nepoznala. Detektivka, která vás drží v napětí až do samého konce, autor je sice nor, ale nečekejte ,,nechuťárny" s obnaženými vnitřnostmi či vraždy, kde je všude plno krve, jak je u severských detektivek zvykem. Spíš se jedná o ,,klidnější" detektivní příběh, kde detektiv Wisting řeší spletitý příběh s klidem, rozvahou a inteligencí. Autor vystudoval policejní akademii, kriminologii, psychologii a filozofii a na příběhu je to dost znát. Mimo zápletky jako takové, jsem se dozvěděla spoustu věcí o vyšetřování, policejních postupech, právního obhajování a tak dále. Detektivka se mi moc líbila, možná mi tam místy chyběla opravdová akce, protože se vždycky přišlo už k činu dokonanému. Ale to je jen můj subjektivní pocit. Doporučuji všem, které zajímá policejní práce a ,,soft" detektivky.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jorn Lier Horst

Jorn Lier Horst

Jorn Lier Horst patří k nejvýznamnějším norským detektivkářům. Věnuje se výhradně žánru krimi a detektivky píše nejen pro dospělé, ale i pro děti. Vystudoval policejní akademii, kriminologii, psychologii a filozofii. Téměř dvacet let pracoval jako vyšetřovatel, a ačkoli je od roku 2013 spisovatelem na plný úvazek, stále udržuje kontakt s oborem. Svou první detektivku, v níž uvedl na scénu kriminalistu Williama Wistinga, napsal v roce 1995. Knihy z této série získaly několik literárních cen.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM