EN

Palm Beach Finland

Antti Tuomainen


Mistrovské dílo černého finského humoru, kde se potkává Fargo s Pobřežní hlídkou.
Detektiv helsinské policie Jan Nyman je inkognito vyslán do nového plážového rezortu, aby vyšetřil podezřelou vraždu. Ve skutečnosti jde o ospalé maloměsto, v němž místní podnikatel zřídil přímořské letovisko, které si podle něj nezadá s Karibikem či Thajskem. Hlavní výhodou je, že se tam tak hrozně nezpotíte. Nyman postupně rozplétá síť bizarních událostí a vztahů a pozvolna, ale jistě spěje k odhalení vraha. Co když to ale celé někdo narafičil?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Palm Beach Finland
Původní jazyk finština
Překladatel Ema Stašová
Počet stran 312
EAN 9788076621572
Datum vydání 14.06.2021
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice Fleet
Hmotnost 0,463
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Mistrovské dílo černého finského humoru, ve kterém se potkává Fargo s Pobřežní hlídkou.

Detektiv helsinské policie Jan Nyman je inkognito vyslán do nového plážového rezortu, aby vyšetřil podezřelou vraždu. Ve skutečnosti jde o ospalé maloměsto, v němž místní podnikatel zřídil přímořské letovisko, které si podle něj nezadá s Karibikem či Thajskem. Hlavní výhodou je, že se tam tak hrozně nezpotíte.

Olivia Koskiová se po neúspěšných vztahových peripetiích rozhodne vrátit do rodinné vily na pobřeží, usadit se zde a dům zrekonstruovat. Trochu jí do toho ale hodí vidle mrtvola, která se nečekaně zjeví v její kuchyni. Je to náhoda, nebo po ní někdo jde? Vila a přilehlý pozemek sousedí s nově vybudovaným rezortem Palm Beach Finland, a je proto trnem v oku jeho majitele Jormy Leiva – ten by totiž velmi rád své veledílo rozšířil a na pobřeží u vily vybudoval marínu.

Nyman postupně rozplétá síť bizarních událostí a všelijakých vztahů a pozvolna, ale jistě spěje k odhalení vraha. Ovšem co když to celé někdo narafičil?

Antti Tuomainen napsal zábavnou grotesku o tom, jak je na finské pláži zima na koupání. Varování: po přečtení hrozí nečekaná touha pořídit si nafukovacího růžového plameňáka a vyrazit k vodě!

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Antti Tuomainen

Antti Tuomainen

Antii Tuomainen je kritikou řazený k autorům noir detektivek. V současnosti je vedle vlastní tvorby činný také jako nezávislý redaktor. Největšího úspěchu se dočkal se svým třetím románem Léčitel (Parantaja) z roku 2010, jejž zasadil do Helsinek blízké budoucnosti, ochromených chaosem po prudké změně klimatu. V roce 2011 za něj Tuomainen obdržel prestižní cenu Vuodenjohtolanka udělovanou finským Klubem přátel detektivek. Jeho knihy vyšly ve více než dvaceti zemích včetně USA, Velké Británie, Francie, Německa a Číny.
Zobrazit profil autora

Recenze

mezizenami.cz - Knižní novinka: Antti Tuomainen

...Prodlužte si léto s touto vtipnou a napínavou knížkou. Hezké čtení, milí čtenáři!
NAPIŠTE NÁM