EN

Jóga po celý rok

Zuzana Klingrová


Objevte terapeutické kouzlo jógy a začněte ji skutečně vnímat
Začínala judem, pokračovala potápěním, osm let učila děti plavat a také radila modelkám, jak se hýbat a co jíst. Jejím osudem se však stala jóga. Zuzana Klingrová studovala mnoho stylů, nejvíc ji však oslovila možnost cíleně pomáhat prostřednictvím jógové terapie. Tvrdí, že s jógou rozkvetete. Inspirujte se bohatými zkušenostmi jedné z nejznámějších českých lektorek jógy a poznejte, jak se celý rok udržovat v dobré fyzické i duševní kondici.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 296
EAN 9788026427049
Datum vydání 26.09.2019
Věk od 15
Formát 205x205 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,75
Typ Kniha
Vazba brožovaná šitá s chlopněmi

Kniha je souborem zkušeností, které autorka nasbírala na své cestě jogínským životem.  Zuzka Klingrová se nezabývá jen cvičením samotným, jejím východiskem je tantra jóga, kde nejde jen o asánovou praxi, dechové techniky a jogínské tradice, ale i o astrologii, mystické učení a ajurvédu. Právě ajurvédě je zde věnována rozsáhlá kapitola, ve které jsou popsány základy tohoto tradičního systému léčby.

Většina z těch, kteří s praktikováním jógy začnou, téměř okamžitě cítí její účinky na fyzickém těle. Víme však, že zde cesta nekončí, ale teprve začíná. Otevírají se nám dveře hlubšího poznání, porozumění sobě samým. Autorka v kapitole Jak žít jogínský život v moderní době popisuje, co se skutečně skrývá za jógovými pozicemi. Vychází ze starých jógových textů – například Pataňdžaliho Jóga sútry.

Další část knihy je věnována domácí jógové praxi. Autorka zde radí, jak si najít pro sebe ten nejlepší způsob cvičení, jak poznat správného učitele jógy a jak a co cvičit doma. Jednotlivé pozice jsou zde detailně popsány a dokumentovány fotografiemi. Celá kapitolka je věnována využití jógy a ajurvédy při cestování – jak nám mohou pomoci, abychom si poznávání světa ještě více vychutnali.

Jádro knížky pak tvoří kapitolky věnované jednotlivým ročním obdobím, kde autorka rozepisuje co cvičit a jíst a pít na jaře, v létě, na podzim či v zimě v souvislosti s tím, jak se mění fungování našeho těla během roku. Pozice vhodné pro jednotlivé roční období jsou doplněny popisy a fotografiemi. Nechybí zde ani lákavé recepty na harmonizující pokrmy.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Zuzana Klingrová

Zuzana Klingrová

Zuzana je spolumajitelkou jógového studia v Praze a programovou ředitelkou Resortu Svatá Kateřina. Studovala ATVS Palestra, Fakultu tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy a Indu University v USA, kde získala titul Bachelor of Academic in Sport Sciences. Je držitelkou dalších sportovních licencí a osvědčení z různých sportovních odvětví – zdravotní tělesná výchova, potápění, plavání, fitness, výživa a masáže. Věnovala se studiu mnoha stylů jógy, jako jsou například hatha jóga, power jóga, jógová terapie, tantra jóga, kundaliní jóga, jóga pro těhotné a po porodu, yin jóga, fly jóga, restorative jóga. V současné době se hlouběji věnuje tantrickým tradicím v józe a Kriya józe (Para a Ishta yoga). Věří, že skrze jógu poznáváme nejen sami sebe. V roce 2019 vyšla její prvotina Jóga po celý rok, která se stala bestsellerem. O rok později následovala další velmi užitečná publikace: Jóga proti úzkosti a strachu.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM