EN

Hrabal: Sladká apokalypsa

Aleksander Kaczorowski


Biografie slavného českého spisovatele od oceňovaného polského bohemisty
Bohumil Hrabal. Mistr slova, který dokázal poklesky hovorové řeči povznést do výšin univerzálního příběhu o údělu člověka. Scenárista Jiřího Menzela, zbožňovaný Kunderou a Havlem. Štamgast v hospodě U Zlatého tygra a plachý sukničkář. Samotář, záhadný i ve své tragické smrti. V unikátní biografii od Aleksandera Kaczorowského ožívá Hrabalův výjimečný osud na pozadí československých dějin 20. století. Díky osobní známosti obou autorů je navíc příběh doplněn historkami doslova z první ruky.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Hrabal . Słodka apokalipsa
Původní jazyk polština
Překladatel Martin Veselka
Počet stran 272
EAN 9788076833869
Datum vydání 21.09.2023
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,426
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Bohumil Hrabal, mistr slova, scenárista Jiřího Menzela, spisovatel zbožňovaný Kunderou a Havlem, štamgast v hospodě U Zlatého tygra a plachý sukničkář. Samotář, záhadný i ve své tragické smrti. Aleksander Kaczorowski, polský bohemista, znalec a překladatel Hrabalova díla. Přátelé. Unikátní biografie připomíná Hrabalovu výjimečnou osobnost i dílo z mnoha neobvyklých perspektiv. Autor při práci využil řadu pozapomenutých zdrojů, které nepatří ke „kánonu“ Hrabalových textů, nechybí proto ani překvapivé či humorné momenty. Díky osobní známosti obou spisovatelů je navíc příběh doplněn historkami doslova z první ruky, a to i z méně známých životních etap Hrabalova života.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Aleksander Kaczorowski

Aleksander Kaczorowski

Aleksander Kaczorowski (1969) je polský bohemista, překladatel a publicista. Po studiích slavistiky na Varšavské univerzitě působil v listech Gazeta Wyborcza, Newsweek Polska, Forum či Aspen Review Central Europe. Je nositelem ceny Václava Buriana za kulturní přínos ke středoevropskému dialogu. Kromě Havlovy biografie zpracoval i životopis Oty Pavla a Václava Havla. Do polštiny překládá díla autorů české poválečné literatury – Egona Bondyho, Josefa Škvoreckého a Bohumila Hrabala.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM