EN

Báječný svět hub

O krasných houbách, nadšených houbařích a českém vítězství

Jiří Kamen


Kniha Báječný svět hub Jiřího Kamena není žádným atlasem hub, těch jsou desítky. Kamenova kniha je jedinečný hold českým houbařům a jejich vášni a patří do společnosti knih Petera Wohllebena Tajemný svět stromů a Citový život zvířat. Tahle kniha osloví každého, kdo houby někdy sbíral, jedl nebo o ně jen zakopl. Ze zarytého odpůrce hub udělá vášnivého houbaře, který vyrazí do lesa klidně o půlnoci!

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Báječný svět hub
Počet stran 236
EAN 9788020447081
Datum vydání 23.10.2017
Věk od 15
Formát 140x210 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,336
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Houbaření je typicky český fenomén. Houbaří ostatní Slované, Italové, občas Němci, především Bavoři. Ale nikdo na světě nesbírá houby s takovým nadšením, vášní a entuziasmem jako Češi. Když začnou růst houby, davy lidí směřují k lesu. Děje se tak už celá staletí. Za každého počasí a bez ohledu na režim, který právě v Čechách vládne. Kamenova kniha popisuje různé podoby této nikdy neutuchající vášně. Čtenář se v ní setká s velkými houbaři a mykology, s houbami jedlými, jedovatými, erotickými, komickými a kosmickými. S houbami zpívajícími a zarytě mlčícími. A s houbaři, kteří ten houbový svět čtenáři představí v nečekaných situacích a souvislostech.

Báječný svět hub je jedinečným průvodcem úžasným světem hub a jejich nadšených milovníků.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jiří Kamen

Jiří Kamen

Jiří Kamen (1951) je spisovatel, publicista, rozhlasový autor. Po studiích na Filozofické fakultě University Palackého v Olomouci od roku 1975 pracuje v Českém rozhlase na různých pozicích, v letech 1990–92 byl šéfredaktorem stanice Vltava. Řadu let vedl vltavskou Redakci kulturní publicistiky. Připravil desítky literárních pořadů, rozhlasových her, dokumentů a celodenních vysílání z evropských kulturních metropolí: Paříže, Vídně, Berlína a naposledy z Jihoafrické republiky. Za redigování rozhlasového týdeníku Víkendová příloha stanice Vltava získal cenu Novinářská křepelka. Napsal romány Toulavý kůň o E. A. Longenovi, Kinžál nebo Hugo o židovském básníkovi Hugo Sonnenscheinovi z Kyjova, Splín arcibiskupa Kohna, povídkový soubor Elvis ze Záluží (nominace na cenu Magnesia litera) nebo kulturně publicistické knihy o Švýcarsku a Vídni. Kniha Jiřího Kamena Báječný svět hub byla zařazena mezi deset českých nejlepších knih non-fiction posledního desetiletí. V roce 2022 vydala Mladá fronta jeho knižní zpracování příběhu brněnského režiséra Karla Fuksy Bůh je z Brna.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM