EN

Černá smrt

Franck Thilliez


Nepopsatelná hrůza ve víru času. Mysteriózní thriller od mistra temnoty.
V roce 2008 záhadně zmizí sedmnáctiletá Julie a případ otřese celým horským městečkem, odkud dívka pochází. Nejhorší ovšem je, že se do vyšetřování musí pustit její vlastní otec, náčelník četnictva Gabriel Moscato. V zoufalém pátrání nastane zvrat, když se zmatený Gabriel jedné noci probudí v místním hotelu a za okny padají mrtvá ptačí těla. Záhy se na recepci dozvídá, že se píše rok 2020 a jeho dcera je pohřešována už přes dvanáct let...
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Il était deux fois
Původní jazyk francouzština
Překladatel Jiří Žák
Počet stran 448
EAN 9788076831087
Datum vydání 16.05.2022
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,669
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Detektivka? Sci-fi? Thriller? Všechno - a možná ještě něco navíc! V roce 2008 zmizela beze stopy sedmnáctiletá dívka, zanechala po sobě pouze své kolo ledabyle opřené o strom. Případ otřásl celým horským městečkem, odkud Julie pocházela, nejhorší ovšem bylo, že se do vyšetřování musel pustit její vlastní otec, náčelník místního četnictva Gabriel Moscato. Neúnavné pátrání skončilo až o měsíc později za velmi podivných okolností v místním hotelu. Gabriel přišel prověřit záznamy v knize hostů, ale probudil se celý zmatený na jednom z hotelových pokojů. Dezorientovaný se vrací na recepci a dozvídá se, že se píše rok 2020 a jeho dcera je pohřešována už 22 let...

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Naděžda Bajtek Zasadilová
ranck Thilliez se tímto počinem stává můj oblíbenec v rámci žánru thrillerů přidávám si ho na seznam a budu chtít číst vše, co napsal! Už v první knize Pokoj mrtvých, kterou jsem od něj přečetla si mě získal svým osobitým propracovaným stylem, který mi neskutečně sedl. I když jsou jeho romány trochu delší, tak u čtení jsem se ani trochu nenudila a nepřišlo mi, že by tam bylo něco navíc. Takhle vymazlený a do detailu propracovaný thriller se čte vážně krásně a naprosto sám. Věřím, že jeho drsný styl bude sedět všem milovníkům thrillerům a dokonce i těm co mají radši trochu tvrdší kousky. Takže klidně i pro chlapy! Franck umí navodit atmosféru a vše do detailu popsat, tak, že se při čtení o hlavní hrdiny bojíte, na hrudi Vás z toho tíží, prostě dokáže přenést emoce, tak dokonale, že máte pocit, že tam jste v ději s nimi. Jsem trochu smutná z toho, že jsem se do jeho knih nepustila dříve! Nevím, proč mi to trvalo tak dlouho. Na 100% doporučuji a nemůžu se dočkat, až se pustím do další autorovy knihy vidím to asi na Nedokončený rukopis protože jsem si až pozdě všimla, že je v zahraničí vedený jako 1. díl a Černá smrt je 2. díl. U nás to není označeno, takže jsem je četla opačně, ale nevadí i tak jsem si čtení užila.
Magda Závodná
V roce 2008 zmizí z malé vesničky ve Francii mladá, sedmnáctiletá dívka Julie. Po jejích stopách se vydává náčelník četnictva a zároveň její otec Gabriel Moscato. Zvratem v příběhu je moment, kdy se Gabriel probudí v místním hotelu, a zjišťuje, ze je rok 2020 a Julii hledá marně už 12 let. Současně z nebe padají mrtvá ptačí těla a to celou vesnici šokuje. Gabriel se následně setkává s bývalým kolegou Paulem a tomu vnukne myšlenku v pátrání po Julii oficiálně pokračovat. Přijít na to, co se vlastně před 12 lety stalo je složité, ale oba muži v průběhu času narazí na tajné společenství a jejich zvracený motiv je žene dál. Je možné, že Julie stále žije? A jak se do celého příběhu připlete výzkum na univerzitě v Polsku? Mě osobně ze začátku kniha moc nebavila, protože jsem nechápala ten časový posun Gabriela a vlastně ani ty mrtvé ptáky, ale pak se to rozjelo takovým způsobem, že akutně potřebuji další knihu od Francka Thillieze Nedokončený rukopis, abych zjistila další souvislosti.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Franck Thilliez

Franck Thilliez

Franck Thilliez (* 1973) je jedním z nejčtenějších francouzských autorů. Hned za svůj románový debut byl v roce 2004 nominován na cenu SNCF pro nejlepší thriller. V roce 2007 s románem La Chambre des morts nominaci proměnil ve vítězství a získal za něj i cenu čtenářů Quai du thriller. Od té doby se psaní věnuje na plný úvazek. Ve svých knihách se nevyhýbá násilí či temným stránkám francouzské koloniální minulosti. Z jeho titulů slaví největší úspěch thrillery s neortodoxní dvojicí vyšetřovatelů Lucií Henebellovou a Franckem Sharkem – jejich třetí případ v knize Syndrom E se okamžitě stal bestsellerem a dočkal se publikace ve více než 15 zemích. Thilliez už napsal skoro dvě desítky románů, které svým napínavým zpracováním aktuálních témat nepřestávají čtenáře fascinovat.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM