EN

Karel Zeman

a jeho kouzelný svět

Ludmila Zemanová, Linda Zeman Spaleny


Kouzelník filmového plátna Karel Zeman ožívá společně se svými hrdiny na stránkách knihy napsané na jeho počest.
Před 105 lety se narodil geniální průkopník trikových filmů Karel Zeman, uznávaná osobnost světové kinematografie. Jak vznikaly jeho kultovní filmy Cesta do pravěku, Vynález zkázy nebo Baron Prášil? Přeneste se do světa fantazie a do svého dětství, do světa, který existuje snad jen v pohádkách. Nahlédněte pod pokličku rodinného archivu, který vám poodhalí dcera a vnučka Karla Zemana.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 264
EAN 9788026409410
Datum vydání 23.11.2015
Věk od 12
Formát 210x297 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 1,41
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Kouzelník filmového plátna Karel Zeman ožívá společně se svými hrdiny na stránkách knihy napsané na jeho počest.

Kdo by neznal filmy jako Cesta do pravěku, Vynález zkázy anebo Baron Prášil. Filmy a umění Karla Zemana jsou známy po celém světě a tvoří nedílnou součást nejen české, ale i světové historie kinematografie

S knihou Karel Zeman a jeho kouzelný svět, která pochází z pera jeho dcery a vnučky, můžete jedinečným způsobem nahlédnout přímo do zákulisí tvorby tohoto umělce – poznat triky, které ve svých filmech užíval, způsoby animace i jejich kombinování, nahlédnout do jeho technických scénářů a skic, jež stály na počátku každého filmu.

Kniha vypráví životní příběh Karla Zemana od jeho dětství, představuje jeho díla, inspirační zdroje, jednotlivé fáze realizace i ohlasy, které díla vyvolala u nás i v zahraničí. Unikátní je i svým množstvím nashromážděného obrazového materiálu, který čerpá ze soukromého archivu a přináší i dosud nepublikované ilustrace a fotografie.

Přeneste se s touto publikací do kouzelného světa, který ve svých filmech Karel Zeman vytvořil, a nechejte se opět unést jeho uměním.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM