EN

Volání o pomoc

Wendy Dranfield


Temná pravda za oponou smrtících lží. Druhý díl návykové detektivní série.
Madison Harperová se vrací do Lost Creek a s pomocí Natea Monroea hledá odpověď na řadu otázek: Kdo ji dostal do vězení za zločin, který nespáchala? Co se stalo s jejím synem? A kdo zabil její bývalou přítelkyni? K tomu se přidá smrt místní dívky, z jejíž sebevraždy se vyklube dílo zvráceného vraha. Vyšetřování postupuje a Madison si myslí, že je připravená na všechno. O tuto jistotu ale přijde, když na policejní stanici v poutech přivlečou jejího vlastního syna…
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Číslo dílu 2
Jazyk čeština
Původní název Cry for Help
Původní jazyk angličtina
Překladatel Jana Vlčková
Počet stran 336
EAN 9788074986505
Datum vydání 06.04.2023
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Domino
Edice Napětí
Hmotnost 0,447
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Oslavy čtvrtého července skončily, na oblohu, kterou v noci rozzářil ohňostroj, se vkrádá nový den a v zábavním parku Svět fantazie v Lost Creek je nalezeno tělo Nikki Jacksonové. Přivolaní policejní vyšetřovatelé usoudí, že šlo o sebevraždu – zoufalý čin mladé dívky, která ztratila veškerou naději. Nepodaří se jim ale najít nůž, který smrtelná zranění způsobil. A co znamená krvavý otisk prstu na dívčině čele?

Madison Harperová se po sedmi letech vrací do Lost Creek a s pomocí Natea Monroea musí najít odpověď na řadu otázek. Kdo ji dostal do vězení za zločin, který nespáchala? Co se stalo s jejím synem? Kdo stojí za zabitím její bývalé přítelkyně? A to ještě netuší, že na tento seznam přibude také smrt Nikki Jacksonové.

Vyšetřování je stále zamotanější a Madison neví, komu může věřit. Když pak konečně najde nůž, který způsobil Nikkinu smrt, uvědomí si, že se v okolí pohybuje zvrácený vrah. A je do případu skutečně zapleten i její syn, nebo je to jen další z řady lží, které na ni po návratu domů čekají?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Madison Harperová"

Hodnocení čtenářů

Hana Kristínová
Druhý díl je ještě lepší než ten předchozí. Rozvíjí se charaktery hlavních postav, což mě neskutečně baví, stránky ubíhaly pod rukama a napětí by se dalo krájet, kniha absolutně nešla odložit. Nečekaný konec, skvělá zápletka a žádná předvídatelnost, takhle by měla správná detektivka vypadat! Co mě mrzí je, že série nemá tolik pozornosti, kolik by si zasloužila, protože je daleko lepší než série či knihy, které mají obrovský "hype". Rozhodně doporučuji, knihu nebudete chtít pustit z ruky! Nicméně věřím, že třetí díl vystřelí kompletní příběh do nebes, tak doufám, že má očekávání budou naplněna.
Iva Šindelková
Za možnost spolupráce děkuji Albatrosmedia. Druhá kniha, kde vystupuje detektiv Madison Harperová, která spolu s kolegou, soukromým vyšetřovatelem Natem po vyřešení prvního společného případu odjede do Lost Creek, bývalého bydliště Madison, kde chce pohřbít svou bývalou partnerku, kterou někdo zabil. Zároveň chce očistit ve svém rodném městečku své pošpiněné jméno a hlavně chce zjistit, kde se nachází její syn. Kniha se dá číst samostatně, protože autorka po částech a decentně dávkuje vysvětlující informace událostí prvního dílu, takže není ochuzen, a spíše bude navnaděn. Zde oba vyšetřovatelé bojují s časem, korupcí, závistí, záští a neustále jim někdo podkopává nohy. V Lost Creek totiž v noci oslav 4.července dojde k vraždě mladé dívky. Některé kapitoly jsou vyprávěny z pohledu dívenky a událostí, které vedly k tragické události. A konec je bravurně vypointován a emoce (kdyby písmenka uměla skákat), tak lítají ze stránek  Opět doporučuji a tentokrát nemám ani poznámku k překladu, proto plný počet hvězdiček.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Wendy Dranfield

Wendy Dranfield

Wendy Dranfield je bestsellerová autorka krimi série s detektivem Madison Harperovou. Pracovala jako asistentka koronera, ale pak se dala na dráhu spisovatelky. Dnes píše samostatné thrillery, krimi série a povídky. Některé její knihy byly zařazeny do užšího výběru v rámci různých spisovatelských soutěží a ocenění, včetně soutěže časopisu Mslexia a International Thriller Writers Awards – ocenění udělované stejnojmennou organizací. Více informací najdete na autorčině webu: www.wendydranfield.co.uk.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM